Nederlagstippade Rönnby/Skälby till playoff: ”Mer motiverade för att motbevisa”

Under fredagen så drog det igång och alla lag skulle spela två stycken gruppspelsmatcher.

Rönnby/Skälby spelade i C-gruppen och var där nederlagstippade av både blogg och andra medier inför. – Vi i laget vet hur bra vi är, vi blev bara ännu mer motiverade för att motbevisa, säger Nora Johansson till bloggen.

I den första matchen ställdes man mot Stockholmslaget Täby. – Vi var taggade på att äntligen få teka igång innebandyfesten. Extra kul var det att få möta Täby i första matchen då de var tippade 1a i gruppen.

2-1 efter period 1. Vad tänker du om den? – Såklart skönt att gå in i period två med en ledning. Det var en typisk första period med mycket nerver inblandat. Jag tror inte Täby var beredda på hur bra vi kan stå emot.

I den andra perioden så gjorde Rönnby/Skälby 3-1, men lika fort så kunde Täby reducera och sen kvittera. Till sist kom 4-3 målet för Rönnby/Skälby som till sist blev slutresultatet. – Vi har den bästa inställningen och höll humöret uppe hela matchen. Det tror jag är den största orsaken till vinsten.

Match två mot Storvreta. Hur gick tankarna inför? – Viktig match då vi visste att vinst skulle göra oss klara för kvartsfinal. Så vi tänkte mest, in och köra vårat spel och visa Storvreta vart skåpet ska stå!

1-1 efter period ett. Vad tycker om den? – Lite svajig period får vårt håll, då mycket nerver var inblandat. Även i denna matchen skulle man visa sig vara som starkast i period två och till sist rycka till 4-1 och säkra segern. – Vi går in och gör det vi ska. Vi lägger fokus på rätt saker och verkligen stämplar in. Även fast vi får totalt 4 utvisningar emot oss så lyckas vi stå emot och vinna matchen. Imorgon väntar Lerum i en gruppfinal.

Vad behöver ni få till där tror du för att vinna gruppen? – Vi måste starta matchen med rätt inställning, göra det som krävs. Nu är det bara hem och ladda om för imorgon ska vi motbevisa alla tippningar!💪🏼💪🏼