JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Karlstad IBF Ungdom

Med mindre än ett dygn kvar till Festens början så kommer de sista laggenomgångarna. Här har ni Karlstads tjejer att läsa om!

Efter ett par något svagare år rent resultatmässigt så kunde man inför årets säsong presentera en prestigevärvning i form av Amanda Gottebo. Även om hon främst var tilltänkt A-laget så fanns möjligheten att spela JAS. När säsongen bröts förra året hade man sju poäng på fem matcher och även om det fanns större förhoppningar inför årets säsong så fanns det en del frågetecken.

Man placerades i en stor och relativt tuff E-grupp där man till sist skulle gå såpass starkt att man vann gruppen. På 18 spelade matcher blev det 45 poäng så hade man en marginal med tre poäng ner till Hagfors och enbart en förlust imponerar klart. Speciellt sett till att det egentligen bara fanns ett riktigt strykgäng i gruppen där flera andra bjöd upp på bra motstånd i match efter match.

Förstaplatsen gjordes att man ställdes mot Västerås IBS, ett lag som också har flera intressanta år bakom sig, men som ständigt tappat någon spelare till Rönnby år efter år. Riktigt samma kvalité fanns inte i år och det blev därmed Karlstad som vann med 6-4, där man vände i tredje perioden främst ledde av årets succéspelare, Saga Thorén.

Extra intressant att man möter Huddinge i gruppen, då just Karlstad och Huddinge för ett par veckor sedan mötte varandra i finalen i F16-klassen där Karlstad gick segrande till sist. Hur blir utfallet nu?

Placering i gruppen: 1:a i grupp E

Poängsnitt: 2,5

Bästa poängplockare: Saga Thoren, 38 poäng

Mest utvisningsminuter: Heidi Eklund, Emily Wilbourn, 6 minuter

Spelaren att följa:

Emily Wilbourn – En smart tvåvägsspelare som var framgångsrik i F16-klassen. Komplett i många moment, gärna delaktig i spelet och spås en ljus framtid.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar