JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Jönköpings IK

Näst sista laget ut att kika på är Jönköpings IK som också är representerade i båda klasserna. Här läser ni om deras tjejer inför helgen!

När killarna har haft en stark tradition år efter år i princip så har tjejernas intåg kommit senare och även om det var en tuff start så har man snabbt växlat upp och blivit allt starkare. Senaste två åren har spelare från främst Hovslätt tillkommit, spelare som Alma Karlsson, Hanna Kragner och Matilda Myrhman. En stor faktor är även att flera spelare från Östra SK anslöt inför debuten i JAS där man bland annat fick Mira Markström.

I år hamnade man i en F-grupp som på förhand kändes relativt öppen, men samtidigt inte alltför tuff och att vägen fram till förstaplatsen låg relativt öppen. Till sist lyckades Jönköping komma hela vägen fram och kunde med tre poängs marginal ta förstaplatsen före Lockerud.

Det gjorde i sin tur att man fick ställas mot Fröjered i playoff där man först i tredje perioden kunde lägga i den extra växeln och säkra segern där Mira Markström ”bara” gjorde två assist, men har en oerhörd potential framöver att kunna åstadkomma saker på egen hand, främst med sitt fruktade avslut. Det som kan tala emot något är väl att man har sina spelare ganska långt ner i poängligan vilket såklart kan bli ett frågetecken när det väl ska avgöras även om flera spelare har fått viktig rutin från SSL.

Placering i gruppen: 1:a i grupp F

Poängsnitt: 2,64

Bästa poängplockare: Mira Markström, 11 poäng

Mest utvisningsminuter: Tuva Sundhall, Nelly Flodin, 6 minuter

Spelaren att följa:

Mira Markström – Konstigt att säga något annat när vi pratar en av Sveriges största talanger. Har visat prov på sitt fruktade avslut och fina teknik i SSL, men besitter även en blick och har framförallt en fin fysik som ger henne oerhört mycket extra tid och möjligheter på planen.

Tränarduon Anton Lugn & Nelly Pettersson säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Det som vi tycker har gjort så att vi går till festen är att vi är en lagmaskin. Vi jobbar stenhårt för varandra och de har givit resultat. Vi har många olika målskyttar och ett go i laget. Vi vågar ställa krav på varandra och utvecklas tillsammans.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Det kommer bli en tuff grupp, vilket det ska vara. Bele Barkarby har vi inte så stor koll på. Medans Växjö har vi mött i div 2 denna säsongen, så vi har koll på varandra. RIG Umeå kommer bli en tuff och rolig utmaning. De finns många duktigt tjejer där. Upp till bevis. Vi ser starkt fram emot en rolig men utmanade grupp.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Förbättringar vi skulle vilja se är att man inte från möta lag i samma grupp när det kommer till Playoff. Samt att det ska vara bäst av 3 matcher istället för 1. Mest rättvist enligt vår mening. Det känns även nu som man inte får någon riktig fördel med att vinna serien.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Vi tror att RIG Umeå eller Pixbo. De har många duktiga spelare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar