JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Bele Barkarby

Sista laget ut inför imorgondagen är Bele Barkarbys tjejer som haft ett speciell resa. Läs mer om den och laget nedanför!

Sedan flera år tillbaka har Bele varit ett av de mer framstående lagen på tjejsidan i Göteborg och har återfunnits på Innebandyfesten vid ett par tillfällen under de senaste åren. Detta året har man haft ett relativt ungt lag som fått bekänna färg.

Man hamnade i C-gruppen där man skulle få tufft motstånd i form av Täby och Åkersberga. Att Lova Vestlins sejour i Åkersberga blev kort var nog viktigt, att hon kunde komma tillbaka och växa ut till en av de viktigaste spelarna i det här gänget. Till sist blev det en hedersam tredjeplats där man hade just Åkersberga och Täby framför sig. 29 inspelade poäng innebar ändå en klar marginal nedåt och uppfyllda förväntningar. Det som är ett klart frågetecken är att Engström på sina 11 poäng är bästa poängplockare vilket kan bli tufft.

I playoff så skulle man ställas mot Åkersberga som hade kommit tvåa. Den matchen skulle till sist få en oväntad utveckling då Åkersberga inte ens kom till spel av olika anledningar och istället så kunde Bele tilldelas en W.O seger och därmed kvalificera sig för Innebandyfesten utan att ens behöva spela om det. En mycket märkligt situation som jag inte sett i dessa sammanhang förut.

Placering i gruppen: 3:a i grupp C

Poängsnitt: 2,07

Bästa poängplockare: Emelie Engström, 11 poäng

Mest utvisningsminuter: Wilma Liikamaa, 4 minuter

Spelaren att följa:

Lova Vestlin – En spelare som tagit kliv och axlat rollen i seniorverksamheten på bästa sätt. Trygg med bollen, duktig som bollvinnare, fin blick och oerhört solid i de bakre leden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar