JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Växjö IBK Utveckling

Vi tuffare vidare och hittar ett lag från Småland, nämligen Växjö. Nedan kan ni läsa mer om laget inför helgen!

Ett lag som tillkommit under de senaste åren i just dessa sammanhang är Växjö och som har tagit sig år efter år i den här miljön. Förra säsongen blev det bara två matcher, men med två segrar där så var målsättningen inför årets säsong säkerligen ganska hög. 

Väl där så har man fått tampats med lag som Lund, CL98, Träslövsläge och Warberg i H-gruppen, men där man till sist lyckades lösa en stark andraplats bakom suveräna Lund där tre förluster på 18 matcher ändå är ett bra facit sett till att man då mött Lund två gånger. Gruppen i sig har haft ett par ”räddningsplankor”, alltså avsågade lag som inte kunnat bjuda upp, men flera flera ”50/50” matcher där man gått starkt. 

Andraplatsen innebar playoff mot Warberg, en match som spelades tidigt sett till hur de övriga matcherna låg. Väl där så kunde Växjö som hemmalag sätta sig i en fin position efter period ett där man hade en 3-1 ledning som sedan slutade i en 5-2 ledning.

Placering i gruppen: 2:a i grupp H

Poängsnitt: 2,16

Bästa poängplockare: Stina Agermark, 29 poäng

Mest utvisningsminuter: Norma Olofsson, Tilda Lundström, 6 minuter

Spelaren att följa:

Hannah Möller – En forward med en fin framtid till mötes. Har tagit klivit in i seniormiljön på ett bra sätt. Besitter en fin teknik där hon kan skapa oerhört mycket på egen hand. Hårt jobbade, fin fart och en härlig speluppfattning.

Tränare Jakob Ericson säger följande:

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – De två främsta styrkorna vi har är sammanhållningen och bredden i truppen. Vi har en trupp som jobbar för varandra och som kommer att kriga varenda minut under helgen.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Vi har två lag som vi inte har mött tidigare i RIG och Bele Barkarby vilket ska bli roligt att få möta nya lag. Jönköping har vi stött på under året som gått i seniorserien vi har spelat i. Jag tror det kommer bli en spännande och jämn grupp där jag såklart hoppas och tror att vi kan knipa en av de två slutspelsplatserna.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Ska det vara 16 lag i innebandyfesten så tycker jag inte att man ska spela playoff mot lag som man mött tidigare i gruppen. Det ska vara en fördel att spela i en grupp med många bra lag jag tycker det blir fel om det minskar chansen att ta sig till innebandyfesten. Det är klart att det kan finnas en fördel med geografisk spridning på lag men jag tror att det fortsatt kommer att finnas även om det skulle vara playoff mot andra grupper och sedan är det en svensk mästare som ska koras borde de 16 bästa lagen få vara med och göra upp om den titeln.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – RIG borde vinna båda på kill och tjejsidan varje år med tanke på deras förutsättningar. De är nog favoriter även i år men det gäller att ha marginalerna på sin sida då finns det många lag som kan gå hela vägen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar