JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Täby FC

Nästa lag ut att titta lite extra på är Täby FC som är ett av två lag som representerar Stockholm under Innebandyfesten. Läs mer om laget nedan!

Täby som nu har flera säsonger bakom sig där man tillhört toppskiktet och nu fick man äntligen en plats på Festen med en fin 03-kull där flera spelare har rutin från SDF-SM och som säkerligen vill avsluta det här på bästa sätt.

Årets grupp blev på pappret en tuff C-grupp där man slogs främst med Åkersberga och Bele, men där även Värmdö i mångas ögon hade något spännande på gång. Till sist blev det att Täby tog hem hela gruppen, fem poäng före Åkersberga och inte en enda förlust. Ett imponerade facit där man haft ett par tuffa matcher.

I playoff så matchades man mot Hässelby, en resa som blev bekväm efter en 3-0 ledning som till sist resulterade i en 6-0 seger med mycket fint att ta med sig till Innebandyfesten.

Placering i gruppen: 1:a i grupp C

Poängsnitt: 2,57

Bästa poängplockare: Isabella Chopard, 29 poäng

Mest utvisningsminuter: Sara Schalin, Alicia Berggren, 4 minuter

Spelaren att följa:

Anna Jonsson – En spelare jag lyft förut, men som jag gärna gör igen. En teknisk och kreativ spelare som är duktig med bollen och ett fint spelsinne som hennes signum.

Tränare Victor Johansson säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Det som har gett oss en plats på Innebandyfesten måste till stor del vara vårt offensiva spel, vi gillar att spela innebandy som är rolig att se på med bra passningsspel och mycket fart i det vi gör. Måste även passa på att lyfta vårt försvar som kan stänga ner matcher när det behövs, som i 6-0 segern i Play-off. Bra spets och bra bredd kommer man långt med!

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Roligt att det är ett par lag vi inte mött tidigare i form av Rönnby och Lerum, två nya spännande bekantskaper med ett på pappret yngre lag i Rönnby. Lerum har ju som bekant Hawerman som vet hur man gör poäng och gjort det bra i Allsvenskan, så spetsen finns där. Storvreta har vi lite koll på sen tidigare, och de har ett ruggigt starkt försvarsspel som det gäller att få hål på.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Kanske ha någon sorts seedningssystem efter halva säsongen i seriespelet för att nivån ska vara rätt anpassad. Play-Off vore roligt att spela mot något lag i en annan grupp, alltid roligt med nya bekantskaper!

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – RIG är väl solklara favoriter med Sveriges bästa bredd (och spets?) då det är svårt att hitta tydliga svagheter i deras trupp. Hoppas att vi kan vara med och utmana, men det finns nog andra utmanare också i form av Telge, Lund och Pixbo som kan störa RIG.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar