JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Rönnby Västerås/Skälby

Ett av årets yngsta lag är sammarbetslaget Rönnby/Skälby som lyckat ta sig till Festen. Mer om laget kan ni läsa nedanför!

Rönnby som har haft en fin tradition sett till om man kollar 97-99-kullen, har haft några tuffare år därefter där man inte ens kom till spel förra året. Inför årets säsong valde man att kombinera med Skälby vilket skulle visa sig falla väl ut.

Inför säsongen värvades Elin Lindberg till A-laget, men då man går under Västerås Rönnby IBK där så misstänker jag möjligheten inte finns att komma till spel då hon heller inte spelat under gruppspelet.

Man spelade i E-gruppen och skulle där har flera tuffa matcher att genomföra. Till sist föll det väl ut och i intervjuerna har det ibland talats om lite ”underskattning” från övriga lag mot det här ungdomliga laget. Till sist blev det en tredjeplats med 38 poäng på 18 matcher och ”bara” fyra poäng upp till andraplatsen, men samtidigt åtta poäng ner till femteplatsen vilket ändå vittnar om en fin marginal.

Tredjeplatsen gjorde att man hamnade mot Hagfors i en playoffmatch där man på nytt var lite underdog i mångas ögon. Det skulle passa laget perfekt och till sist med fina 2-7 med en mycket duktig Nellie Vedin i kassen som är en potentiell matchvinnare i de flesta matcherna sett till vilken nivån hon kan hålla.

Placering i gruppen: 3:a i grupp E

Poängsnitt: 2,11

Bästa poängplockare: Nora Kökeritz, 38 poäng

Mest utvisningsminuter: Frida Norlén, 6 minuter

Spelaren att följa:

Nora Kökeritz – En spelare som slagit igenom med dunder och brak den här säsongen trots att hon är född 2006. En forward som är livsfarlig med bollen där hon både kan gå på eget avslut eller vända bort sin försvarare om det behövs. Sylvass i rätt lägen och lär spela SSL inom ett par år.

Tränare Johan Kökeritz säger följande: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vår styrka är den mentala inställningen till uppgiften. Vi är ett samarbetslag där det kommer spelare från tre olika lag, med tre olika spelsystem. Alla har lärt sig att hantera den utmaningen och går in med inställningen att jag som enskild individ ska göra allt jag kan för att vi ska vinna.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En härlig utmaning tänker jag. Lerum och Täby ser jag som favoriter till att gå vidare, men både Storvreta och vi tänker ge dem en bra fajt om det hela.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Inte för vår del, vi gillar upplägget och har spelat i en grupp med många lag.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Finns det något annat lag en RIG? Med de förutsättningarna de tränar efter vore det ett stort misslyckande om de inte vann guldet.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar