JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – RIG Umeå

Den absolut största guldfavoriten på Innebandyfesten är RIG Umeå, något som de flesta är överens om. Läs mer om tjejerna från RIG nedanför!

Att RIG år efter år får axla ett favorittryck är ingen nyhet och jämfört med killsidan så upplever jag att man haft bättre lycka senaste åren i att få till spetsigare kullar och toppspelare i varje årgång.

Det man haft till sin ”nackdel” under många Innebandyfester är väl just att man deltagit i dubbla klasser och därmed tvingat anpassa och tänka efter hur man ska matcha. Nu när det enbart är JAS-klassen som ska spelas så lär man kunna gå hårdare på toppspelarna om det behövs och därmed bli än farliga och svårare att möta. 

A-gruppen blev det som vanligt denna säsongen och precis som Telge, så gick man rent i gruppen med 18 segrar av 18 möjliga. 12 poäng ner till andraplacerade Dalen och man uppfyllde helt enkelt det som alla förväntade.

I playoff så ställdes man mot Umeå Västra vilket till sist blev en ganska behaglig resa där man vann med 10-2 utan att förta sig. 

Placering i gruppen: 1:a i grupp A

Poängsnitt: 3

Bästa poängplockare: Livia Svartvadet, 47 poäng

Mest utvisningsminuter: Linda Grundberg, 16 minuter

Spelaren att följa:

Livia Svartvadet – En center som har i princip allt. Spelsinnet, tekniken, passningsspelet och ett bra avslut. Duktig åt båda håll och kan gå extremt långt. De flesta upp i Norrland har fått se henne, men nu kommer hon få chansen att visa för hela Innebandysverige hur bra hon är.

Tränare Peter Svensson Hörnsten säger följande: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi har en bred trupp med duktiga spelare på alla positioner. Det ger oss många olika sätt att vinna matcher på.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Normalt sett brukar våra elever i åk 3 ha stor erfarenhet när vi går in i sådana här matcher. Men med tanke på de två senaste åren har vi som alla andra tappat två säsongers sluttamp så det blir mer ovisst hur vi reagerar i år än tidigare. I övrigt har vi jobbat mycket med lagsammanhållningen under säsongen och både den och målmedvetenheten har bättrats undan för undan.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Nej, nu kör vi på det som är sagt. Vi kan ju inte säga att det är dåligt utan att först testa.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Personligen ser jag alltid oss som favoriter. Jag hoppas och tror att vi även i år klarar av den press det innebär. Däremot finns det fler lag än vanligt som kan tävla om guldet så det känns som en rolig och utmanande turnering.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar