JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Huddinge IBS

Huddinge gör övriga Stockholmslag sällskap på Innebandyfesten och har också lag i båda klasserna. Här kan ni läsa mer om Huddinges tjejer innan Innebandyfesten!

När JAS-klassen spelades för första gången så tog sig Huddinge IK (som nu infunnit sig under IBS om jag förstått rätt), hela vägen till Festen. Då med flera intressanta spelare som sedan spelat SSL i bland annat Nacka och Rönnby.

Man har fortsatt därefter att vara starka och säsongen 19/20 var man bra med i toppen för att året efter leda gruppen innan det stängdes ner. Under årets säsong hamnade man i D-gruppen och i slutskedet så lyckades man till sist ta en tredjeplats i gruppen bakom seriesuveräna Telge samt Sköndal. Just Sköndal lottades man mot i playoff och vann där en tight historia med 3-4 till sist.

Lagets F16-lag tog även ett imponerande silver i sin klass för ett par veckor sedan och flera av just de spelarna kommer vi få se även här, t.ex. Olivia Tellström Jovicic för att nämna en av de offensiva lovande spelarna. Annars är det just ett frågetecken för offensiven där lagets bästa poängplockare finns relativt långt ner i poängligan även om lagets kanske bästa spelare, Elin Barbus, bara kommit till spel i fem matcher.

Placering i gruppen: 2:a i grupp D

Poängsnitt: 2,12

Bästa poängplockare: Alexandra Carlbom, 13 poäng

Mest utvisningsminuter: Cornelia Ollert, 16 minuter

Nike Bruna – född 2005, men funnits med i Allsvenskan i princip hela säsongen. Spelar med en pondus tror sin unga ålder, duktig i bollvinsterna och kombinerar med en trygghet i spelet med boll. Värd att titta extra på!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar