JAS-bloggen
Okategoriserade

Inför festen – FBC Lerum

Det är många föreningar som tagit sig med dubbla lag till Festen. Lerum är ett av dem och nedan kan ni läsa mer om deras tjejer inför!

Ett lag som tagit kliv efter kliv senaste åren och som nu verkligen har nått en peak. Kollar vi ett par år tillbaka har man legat precis kring slutspelsstrecket ofta och man har även återfunnits i olika grupper. Dels den Göteborgsgruppen som denna säsongen, men även en tuff grupp med lag från Jönköping, Östergötland och liknande. Att man lyckades få Ida Hawerman att spela JAS och Edda Gudnadottir att återvände från en kort sejour i Pixbo var två mycket viktiga besked.

Denna gången lyckades man till sist vinna G-gruppen, före Pixbo, Landvetter och Partille. Att man har många spelare som även haft förtroende i damlaget där man resultatmässigt gått starkt har satt sin prägel och att dessa spelarna varit med under en längre resa. En poäng ner till Pixbo, men hela 14 ner till Partille visar ändå en klasskillnad som även skulle bli uppenbar i playoff.

Där mötte man alltså Partille i ett derby och utan att visa någon hänsyn så körde man över motståndet redan i period ett innan man till sist vann med 9-1. Även om gruppen är tuff så tror jag att är det något år som Lerum ska gå långt, så är det denna säsongen.

Placering i gruppen: 1:a i grupp G

Poängsnitt: 2,55

Bästa poängplockare: Ida Hawerman, 37 poäng

Mest utvisningsminuter: Edda Gudnadottir, 4 minuter

Spelaren att följa:

Linn Löberg – Back med många fina egenskaper. Lugn och trygg med bollen och skapat sig en viktig seniorrutin och är oerhörd viktig i de här sammanhangen. Har en fin blick, bra speluppfattning och hanterar press på ett bra sätt. 

Tränare Pontus Persson säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – En stor bidragande faktor till att vi tagit oss till innebandyfesten är att vi jobbar hårt för varandra. Tjejerna ställer väldigt höga krav på varandra och vill hela tiden bli bättre vilket har gjort att vi har höjt vår lägstanivå under säsongen. 

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Min spontana känsla är att det är en tuff grupp där det kommer bli många jämna och roliga matcher. Det kommer vara små marginaler som avgör vilka lag som kommer gå vidare från gruppen.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgärda och förändra med upplägget och utformningen? Jag tycker att man ska möta lag från en annan grupp i kvalet. Det gör att man får fram dom bästa lagen till Innebandyfesten.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – RIG Umeå och IBK Lund/Elit.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar