JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Täby FC

Sista laget ut på killsidan är även sista Stockholmslaget, nämligen Täby FC. Nedan kan ni läsa mer om laget!

En anrik förening med oerhört stora kullar som borde ge förutsättningar att kunna lyckas i just dessa sammanhang. Riktigt det utfallet har man inte haft senaste 2-3 åren där kullen 99-00 dessförinnan var en relativt stark sådan.

Man hamnade denna gången i D-gruppen vilket på förhand kändes som en rimlig uppgift, även om det tidigt under hösten blev tuffare när Alex Jansson skadade sig. Trots det så kunde man till sist vinna gruppen före Åkersberga, trots att man hade tre mer förluster. Åkersberga däremot hade en mängd med kryss och till sist så skiljde det bara ett poäng lagen emellan. Poängsnittet som man däremot vinner gruppen på är bland det lägsta av alla grupper vilket jag tycker säger lite om gruppens kvalité.

Efter gruppsegern så ställdes man mot RA19 i en match med en ganska oviss utgång på förhand, men där man till sist vann med 8-6 efter en sen vändning där en av lagets mer framträdande spelare, David Johansson, var delaktig.

I runda två blev det klar förlust mot Åkersberga med 3-8, men därefter kunde man ladda om för en ny chans i playoff 3 och besegra Skoghall med 4-6 och därmed säkra en efterlängtad plats på Festen.

Placering i gruppen: 1:a i grupp D

Poängsnitt: 2,21

Bästa poängplockare: David Johansson, 22 poäng

Mest utvisningsminuter: Elvis Bergström, 16 minuter

Spelaren att följa:

David Johansson – Petad i stadslaget, men fått förtroende i Allsvenskan. Har en hög högstanivå där briljanta saker kan hända, även om han kanske behöver jobba på att bli jämnare. Teknisk, bra speluppfattning, duktig fysiskt och kan skapa mycket på egen hand på offensiv tredjedel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar