JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Storvreta IBK

Hemmahoppet på damsidan står till Storvreta, precis som för killarna. Laget som gjort en fin resa kan ni läsa mer om här!

Senaste två åren så har Storvreta tagit jättekliv med sina damjuniorer, vilket säkerligen ligger i linje med den satsningen man även gjort i A-laget och att Noel Alm Johansson kommit in och jobbat med juniorerna har säkerligen varit en nyckelfaktor.

Även om Sirius har varit klart dominerande under flera år på juniorsidan så har nu många av spelarna från Sirius födda 2004-2005 istället valt att kliva över till Storvreta vilket självklart haft en positiv effekt där även lokalkonkurrenten såklart försvagats kraftigt. Spelare som Julia Åkerman, Rebecka Ulriksson och Alice Rodenvall har anslutit, även om den egna utvecklingen av spelare som Ida Molin och Agnes Holgersson inte ska underskattas.

Iår hamnade man i en B-grupp där toppfighten stod mot Falun, en fight man till sist förlorade med två poäng även om man vann en av matcherna mot dem vilket såklart imponerar inför Festen.

I sin playoffmatch så lottades man mot Hagunda, ett lag som snarare tagit upp kampen mot just Storvreta med en duktig kull tjejer födda 2005. Till sist kunde man säkra segern i period tre och vinna med 5-2 och se till att få en av platserna på hemmaplan.

Placering i gruppen: 2:a i grupp B

Poängsnitt: 2,5

Bästa poängplockare: Ida Molin, 26 poäng

Mest utvisningsminuter: Maja Rikner, 14 minuter

Spelaren att följa:

Julia Åkerman – En av spelarna som kom från Sirius som haft en fin utveckling och var delaktig i lagets framgångar i F16-klassen där man tog sig till kvartsfinal. En hårt jobbande center som är duktig i båda riktningar och som är duktig på att få sin omgivning att prestera. Läser spelet bra, duktig i postionsspelet och är bra i passningsspelet.

Tränare Noel Alm Johansson säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi har duktiga spelare som är otroligt ambitiösa och har de bästa förutsättningarna när det kommer till träningsmöjligheter.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Att den ser ut som en riktigt svår grupp men att vi har chansen att bli topp två om vi får mycket att stämma.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Framförallt tycker jag att seriesystemet behöver göras mer utvecklande för samtliga lag. Fler jämna och utmanande matcher för fler lag tror jag är utvecklande i längden. Jag ser gärna att höstsäsongens matcher är kvalificerande till en vårsäsong. De 3-4 främst placerade lagen från varje JAS-serie spelar vidare i JAS Elit, medan övriga lag spelar vidare i JAS. Också 3 x 20min effektiv tid, tack!

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Riksinnebandygymnasiet

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar