JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Örnsköldsvik

Första laget ut bland tjejerna är Örnsköldsvik som tagit sig till Festen. Läs mer om laget nedanför!

Senaste åren har man tagit kliv säsong efter säsong och blivit det naturliga valet för spelare i området att söka sig till, t.ex. spelare som kommit från Gullänget Kroksta och Jäbo Tappen av Livia Svartvadet och Moa Kareståhl till RIG var såklart kännbara, men samtidigt inte helt oväntade. Det finns mycket kvalitéer kvar även om man nu lottats in i en tuff grupp.

I A-gruppen så tog man en tredjeplats, tre poäng upp till Dalen som man sedan besegrade i playoff istället med klara 1-7 där t.ex. Tindra Byström, Wilma Selin och Nova Ekedal fanns med som spelat sporadiskt under gruppspelet. Just den segern och på det sättet var nog oerhört viktig att få med sig in i till Uppsala då man under slutskedet av gruppspelet hade ett par matcher som kändes lite onödigt tighta till sist, även om avsaknaden av ”storstjärnorna” såklart gör sitt i just dessa matcher.

Placering i gruppen: 3:a i grupp A

Poängsnitt: 2,16

Bästa poängplockare: Hanna Asplund, 16 poäng

Mest utvisningsminuter: Alba Thelin, Wilma Selin, 6 minuter

Spelaren att följa:

Ebba Selin – en offensiv duktig back som ska bli intressant att följa. Har fin blick och fördelar gärna spelet vilket är sällsynt på den här nivån.

Tränare Stefan Sundquist säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vår styrka är att vi haft en stor trupp den här säsongen, totalt 27 spelare som bidragit till att vi kommit till Innebandyfesten. Vi har en bra mix av ”rutinerade” spelare som är ordinarie i Allsvenskan samt unga hungriga spelare som tagit stora steg i JAS under året.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En riktigt  tuff grupp där Telge och Lund bör vara favoriter efter deras säsonger i JAS där man gått obesegrade båda två. Vi och Lockerud kommer dock garanterat utmana om kvartsfinalplatserna.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgärda och förändra med upplägget och utformningen? – Vi skulle gärna se att man möter andra än sin egen grupp i Play-off till Innebandyfesten. Eftersom vi spelar i grupp A och där finns ju RIG så slåss alla andra lag i princip en plats. Alla andra lag har ju bättre och sämre årskullar som gör att det kan se lite olika ut olika år medan RIG alltid kommer finnas i toppen med dom allra bästa spelarna.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – RIG ska med deras förutsättningar ta hem detta helt klart.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar