JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – IBK Lund Elit

Ett av lagen som nämnts som den stora favoriten inför säsongen och även inför Festen är IBK Lund. Nedan kan ni läsa på mer om laget!

Ett lag som ”skrällde” fram för ett par år sedan och gjorde rejält avtryck i Innebandyfesten när Minna Karlsson var med och tog poäng mot RIG som sedan till sist åkte ur gruppspelet. Därefter har Lund fortsatt dominera i Skåne och det har visat sig då flera duktiga spelare valt att kliva över, samt att många yngre förmågor fått chansen i SSL. Spelare som Wilma Titusson och Isa Mattsson var nya för året och har kommit in fint i sin miljö.

Att man skulle vara favorit i årets gruppspel rådde det ingen tvekan om och trots att man spelat sporadiskt med sina SSL-stjärnor där jag främst tänker på Emma Heander och Filippa Eriksson så har man varit svårstoppade. Med dessa spelare in får man ytterligare en dimension som gör att man kan aspirera på guld.

I playoff så ställdes man mot Träslövsläge där man gjorde processen hyfsat enkelt och till sist vann med 7-2. Lär gå en tuff batalj med Telge framförallt i gruppspelet som blir intressant att följa.

Placering i gruppen: 1:a i grupp H

Poängsnitt: 2,77

Bästa poängplockare: Chanel Lindqvist, 29 poäng

Mest utvisningsminuter: Chanel Lindqvist, 8 minuter

Spelaren att följa:

Alexandra Ålund – Bakom de mer ”tydliga” stjärnorna så finns denna Ålund som gjort i princip två säsonger i SSL snart. En oerhört nyttig spelare som kanske inte har bästa poängsnittet, men bidrar alltid med hårt jobb i två riktningar och som lyfter sin omgivning.

Tränare Daniel Heander säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi har både bredd och spets med många mycket bra spelare. Hela 32 spelare har spelat minst en match denna säsong. Vi har många som kan avgöra matcher och vi har kul tillsammans när vi spelar.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En spännande grupp med fyra bra lag. Det ska bli roligt med bra matcher.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Det hade varit bra om förutsättningarna varit klara från början och sen hade det varit bra om 1:an, och kanske även 2:an varit direktkvalificerad då fler matcher blivit viktiga. Tror att alla 1:or gick vidare efter kvalet.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Någon verklig stor favorit ser jag inte men tror vi Lund, Telge, Pixbo, Lerum, Täby, Rig och Jönköping alla har en god chans att knipa guldet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar