JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – IBF Falun Utveckling

Falun som senaste åren även på damsidan har tagit kliv via sin gymnasieverksamhet bland annat, är en av årets stora giganter. Senaste åren har man varit starkt representerade i U19-verksamheten och även om man bara hann två matcher in förra säsongen så kunde man året där innan stoltsera med en gruppseger. Inför årets säsong anslöt fler spelare, bland annat Nowa Veteläinen Lindgren och Izabel Carpenter.

Att man hamnade i B-gruppen denna säsongen var ingen skräll att och att man skulle stöta på tufft motstånd från Uppsala hållet, men även Sundsvall var också relativt väntat. Till sist lyckades man hålla hela vägen med sina 42 poäng med ett Storvreta jagandes med två poäng mindre. Just mot Storvreta kom en av de två förlusterna där den andra lite överraskande kom mot Sirius på hemmaplan.

I playoff ställdes man mot Sundsvall och planenligt vann man med 6-2 där tvillingarna Hansson var klart involverade i segern tillsammans med Bella Forsling. Spelare som till vardags matchas i SSL och som på den här nivån ska vara dominanta.

Placering i gruppen: 1:a i grupp B

Poängsnitt: 2,62

Bästa poängplockare: Madeleine Larsson, 28 poäng

Mest utvisningsminuter: Madeleine Larsson, 6 minuter

Spelaren att följa:

Izabel Carpenter – Anslöt från Nykvarn inför säsongen och har hyllats stort under sin debutsäsong. En duktig duellspelare med bra fart under fötterna som hon gärna nyttjar i offensiven. Fin speluppfattning och en duktig passningsspelare.

Tränare Joacim Svensson säger följande inför:

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vår styrka skulle jag säga är vår bredd i laget. Vi har många spelare som kan kliva in och avgöra när det står och väger. Under säsongen har vårt försvarsspel också varit riktigt bra. 

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En intressant grupp. Kul att möta Karlstad som nyligen blev USM mästare i F16. Tror det kan bli en jämn grupp på förhand med tighta matcher. 

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Det skulle väl vara att dela av den på något sätt för att undvika matcher under seriens gång som slutar 15-0. Men samtidigt är det en svår balansgång innan idrotten blir för resultatintriktad. Jag tror ändå rätt väg är att kanske dela av den på något sätt framöver för att bevara själva tävlingsaspekten. 

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Jag måste ju såklart säga IBF Falun Utveckling både på dam och herrsidan. Annars begår jag tjänstefel. I övrigt så lär väl RIG ses som favoriter med tanke på förutsättningarna de har att jobba efter. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar