JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Storvreta IBK

Enda hemmahoppet detta året är Storvretas killar som får slåss för att hålla fanan uppe och lär säkerligen ha ett visst publikstöd. Läs mer om laget nedanför!

En förening som senaste åren tagit rejäla kliv på juniorsidan vilket borde ligga i föreningens klara intresse sett till vart A-laget befinner sig. Att man har sitt ”andralag” i division 3 borde också vara en klar målsättning att ta uppåt.

Iår lottades man in i en tuff B-grupp där känslan var att man skulle få slåss med Sirius, Gävle och ev något mer lag till bakom just Falun. Så blev det till sist och 42 inspelade poäng räckte till en tredjeplats, bara ett poäng bakom lokalkonkurrenten Sirius där man bland annat lyckades få över Rasmus Sörensson mitt under säsongen där även värvningen av Ludwig Bigmander Möller inför säsongen var viktig.

Tredjeplatsen gjorde att man ställdes mot Sirius i playoff 1 och även om det bara skiljde ett poäng i tabellen så var känslan att Sirius ändå var klara favoriter när man väl kunde spela fullt lag. Inför den galet lockande publiksiffran på 1143 personer så kunde Storvreta till sist vinna med 7-8 efter ett ryck i den tredje perioden.

Av bara farten var man nära att slå ut nästa favorit i playoff 2, Falun. Man pressade laget hela vägen in i slutet, men förlorade till sist med uddamålet där dock det nya upplägget gav Storvreta en chans till i playoff 3. Där skulle man ställas mot Sundsvall som hade förlorat sitt playoff mot RIG. På nytt får jag nog säga att jag trodde Sundsvall på hemmaplan skulle gälla som favoriter, men oj vad fel jag fick. En 6-7 seger för Storvreta som därmed säkrade en plats på Innebandyfesten på hemmaplan, oerhört välförtjänt sett till vägen man tvingats ta.

Placering i gruppen: 3:a i grupp B

Poängsnitt: 2,33

Bästa poängplockare: Johannes Rönnmark, 37 poäng

Mest utvisningsminuter: Gustavs Tolmanis, 16 minuter

En spelare att följa:

Emil Matsson – även om mycket handlar om spelarna födda 2003 så finns det ett par yngre guldkorn. Ovan nämnda Sörensson är en, Emil Mattsson är en annan som ändå gjort sig ett namn. Han har redan nu funnits med i Storvretas A-lag och lär vara än mer aktuell nästa år. Fin bollbehandling, bra blick, tar mycket ansvar i det offensiva spelet och duktig på att läsa spelet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar