JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – IBF Falun

En av årets storfavoriter är IBF Falun som reser till Uppsala med ett starkt lag. Nedan kan ni få än mer information om laget!

Faluns resa från knappt anmärkningsvärda till ett ständigt topplag i de här sammanhangen fortsätter. Efter att Malte Lundmark banade vägen för ett par år sedan så har nu 03-kullen gjort detsamma där man även plockade in Ahmad Aldeeb för att förstärka inför slutskedet. Även om kullarna bakom kanske ser något glesare ut så är det trots det imponerande.

Att man skulle vinna en relativt tuff B-grupp rådde det inga tvivel om, där man till sist hade ganska god marginal ner till Sirius.

Seriesegern gjorde att man ställdes mot Gävle som man avverkade enkelt med stabila 11-1 i playoff 1, där det blev klart tuffare mot Storvreta i nästa runda. Uppsalalaget som hade imponerat och vunnit derbyt mot Sirius skulle på nytt visa sig svårspelade. Det var först i den tredje perioden som Falun tog ledningen för första gången och faktum är att 7-5 målet kom med en sekund kvar, där matchen levde hela vägen in.

I slutändan tror jag att Falun kommer kunna gå långt, men man lär behöva höja sig ytterligare ett snäpp om man ska kunna ge sig chansen att slå lag som RIG och Jönköping t.ex.

Placering i gruppen: 1:a i grupp B

Poängsnitt: 2,83

Bästa poängplockare: Leo Sagmander Kjell, 57 poäng

Mest utvisningsminuter: Max Lindborg, 6 minuter

En spelare att följa:

Lukas Rosenklint – en spelare som tidigare blivit hyllad av lagkamrater och som är en av 05:erna som nästa säsong lär behöva ta stort ansvar. En spelskicklig back med mycket känsla och som gärna är med och styr det offensiva spelet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar