JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Huddinge IBS

Nästa lag att titta lite mer ingående på är Huddinge IBS som är ett av fyra lag från Stockholmstrakten att kvalificera sig.

Huddinge som var starka med sin 96-97 kull (Götz, Strandberg, Hellqvist) och då tog ett brons, har senaste åren haft flera intressanta kullar och så även detta året.

Inte helt oväntat då man knöt till sig spelare som Viktor Berg, Calle Brorsson och Daniel Fritz för att nämna några. Till det fanns ett par starka namn redan och att man skulle utmana i toppen rådde det ingen tvekan om. Väl där blev det till sist en andraplats då Farsta skulle visa sig snäppet starkare. Dock tycker jag att man har haft svårt att få till 100-procentiga presentationer och det finns fortsatt en hel del att hämta ur toppspelarna vilket lär behövas framöver.

I playoff 1 så kunde man till sist slå Djurgården efter att ha varit lite segstartade innan man halvvägs in trampade igång rejält. Än mer intressant blev det i playoff 2 när man ställdes mot Farsta. Lagen följdes åt innan Huddinge till sist kunde vinna med 4-5 och säkra en plats på Innebandyfesten där känslan är att en hel del spets finns att hämta om man får det att sitta. 

Placering i gruppen: 2:a i grupp

Poängsnitt: 2,5

Bästa poängplockare: Theodor Svensson, 17 poäng

Mest utvisningsminuter: Ahmed Sameer, 20 minuter

Spelaren att följa:

Theodor Svensson – den righfattade centern/forwarden har fått en hel säsong i SSL och har självklart dragit lärdom av detta trots att han spelat i ett svagt lag. Bra storlek, bra räckvidd, fina handleder och en spelare som har potential att nå riktigt högt.

Tränare Hugo Suurna säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i lage  som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi har en stor, bred och spetsig trupp där de finns många olika egenskaper som innebandyspelare i truppen som balanserar det väl. Sen tror jag att vårt försvarsspel tycker många de är jobbigt att möta.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Kul grupp, både Höllviken och RIG mötte vi på försäsongen. Storvreta mötte vi med -02 kullen i en träningsmatch men de var ett tag sen, såklart extra kul att möta ett ”hemma-lag” där jag förväntar mig bra tryck. Spontant ska ju självklart RIG sopa hem den här gruppen på pappret. Sen känns de jämt, vi går givetvis för avancemang till kvarten.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – De måste ju bli fler tuffa matcher, denna säsong har vi endast stött på tufft motstånd mot 3 lag. De innebär att mer än hälften av matcherna har bara vart en transportsträcka för oss mot playoff. Sen tycker jag förbundet måste bli tydligare vad JAS är för något och vad har de för syfte, är de till för bredd eller elit?

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Tror Jönköping ligger bra till hands, bra trupp sen har de Hannes Nyström som är rätt så bra på innebandy, minst sagt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar