JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – FBC Lerum

Nästa lag ut att kika lite extra på är FBC Lerum som är av två lag från Göteborgstrakten denna gången. Läs mer om laget nedanför!

Efter att inte ha fått chansen att tävla fullt ut med sin omtalade 02-kull så var nog revanschlustan stor hos de som funnits kvar. Anton Svanberg och William Malmqvist anslöt inför säsongen, Robin Dahlin under och såg till att laget blev än mer komplett.

Under hösten hade man vissa problem när man vann flera matcher med uddamålet och förlorade sedan derbyt mot Floda/Kärra. Däremot när serien vände så har man kört över de mesta av motståndet, bland annat i returen i derbyt för att nämna en match.

Med tanke på att man spelade i H1-gruppen som hade ett speciellt upplägg så stod man över playoff 1 och gick istället rätt in i playoff 2. Där ställdes man mot Lindås, ett av lagen man hade problem med under inledningen av säsongen. Även här skulle det bli jämnt långt in i tredje innan Lerum till sist kunde lägga i en sista växel och vinna med 12-8. Frågan är hur man står sig på Innebandyfesten när mycket matcher ska spelas på kort tid och flera av nyckelspelarna säkerligen lär matchas hårt emellanåt.

Placering i gruppen: 1:a i grupp H1

Poängsnitt: 2,68

Bästa poängplockare: Anton Svanberg, 56 poäng

Mest utvisningsminuter: Hampus Flodmar, 8 minuter

Spelaren att följa:

Emil Kullendal – Har inte fått förtroendet på två femmor i varje match, men har trots det ett bra poängsnitt och inte minst i klubbens division 2-lag. En forward som är oerhört duktig kring motståndarnas mål, både med att hitta instick, men även att skapa en liten yta åt sig själv där han kan avsluta på de flesta sätt om det behövs.

Tränare Andreas Franzén säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Har under säsongen fått en fin utveckling på många spelare som gör att vi som lag har en bredare trupp. Visst, vi har spelare som sticker ut och har fin spets, men utan bredden blir det svårt att nå hela vägen.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En tuff grupp med 3 stycken lag som vann sina serier och Karlstad med rutiner från div 1 och allsvenskan. Har inte så bra koll på Karlstad eller Täby, Jönköping är fina med bra spets i Hult och Nyström. Tror det kommer handla om oss och JIK i sista omgången om gruppvinsten. 3

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgärda och förändra med upplägget och utformningen? Jag tycker utformningen är lite väl snäll för att vara den största ”turneringen” på junior-klubblagsnivå. Behöver bli lite mer exklusivt, jag har flera förslag, men tror denna är bäst. Dela in det i norr, syd, väst och öst dit man får kvala första 3 månaderna. 10 lag i varje serie som sen lirar om 8 platser till festen, inte 16. Där alla ettor går vidare direkt och de som kom 2a och 3a kvalar mot de andra serierna, inte sig själva om de sista ftra platserna. På det sättet höjer vi statusen kring varje match som spelas och dessutom betyder det något att vinna sin grupp. Vi slipper ha matcher som slutar 24-2 samt att topplagen inte har råd att vila 4-8 spelare varje match under den transportsträckan som det är nu när alla får vara med. Alternativ ha en ”bakvägsserie” för de övriga lagen som inte lyckades kvala in på topp 40 med liknande upplägg (syd,öst,väst,norr) fast där man som vinnare från sin grupp får en plats i kvalet med 2orna och 3orna. Finns jättemånga alternativ, men jag tycker man borde skapa lite mer betydelse kring varje match.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Givetvis är RIG stora favoriter till guldet vilket de är varje år med de förutsättningarna de har. De lag som jag tror kan utmana är Falun, JIK, Pixbo och såklart FBC Lerum!

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar