JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Åkersberga IBF

Ett nytt Stockholmslag som vi kommer ha på plats i Uppsala är Åkersberga som via två raka segrar i playoff förtjänat sin plats. Läs mer om laget nedanför!

Ett lag som absolut inte är bortskämda i de här kretsarna, även om man under senaste åren varit ett stabilt lag för övre halvan som nu fått träff är Åkersberga. Kollar man säsongen 20/21 som blev inställd så ledde man serien efter fyra omgångar och hade nog kunnat aspirerat på den platsen relativt långt in på säsongen.

Att mycket skulle cirkulera kring Albin Engström rådde det ingen tvekan om. Engström som visat att han håller fin klass även i Allsvenskan borde ha en drös med anbud att ta ställning till, men vill säkerligen skjuta ”Ackers” till en fin placering först och främst.

Laget tog en andraplats i D-gruppen bakom ärkerivalen Täby där dock poängsnittet har lite att önska och det har blivit många oavgjorda matcher. Sett till gruppens utformning så är känslan att D-gruppen har varit en av de svagaste (men en av de jämnaste) och att lagen härifrån inte är de som kommer utmana om guldet i slutändan. Samtidigt tror jag att den ingångsmöjligheten passar ”Ackers” bra som kan gå in och göra sin grej.

I Playoff 1 så slog man Väsby i en tight historia med 7-6, innan man imponerande desto mer i playoff 2 och slog Täby med hela 3-8 på bortaplan vilket är ett klart signalvärde inför Festen och att just kunna vinna två raka. 

Placering i gruppen: 2:a i grupp D

Poängsnitt: 2,06

Bästa poängplockare: Albin Engström, 46 poäng

Mest utvisningsminuter: Filip Hultqvist, 14 minuter

Spelaren att följa:

Albin Engström – kan tyckas tråkigt, men ändå. Ska Åkersberga ta sig vidare från gruppen behöver Engström leverera. Fantastiskt spelsinne, svår att komma åt, duktig på att hålla ifrån sig och äga boll och kan vinna en match om det krävs.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar