JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Sundsvall FBC Ungdom

Sista laget ut under söndagskvällen är Sundsvall som till sist lyckats krångla sig vidare med minsta marginal.

Sundsvall som varit starka sedan ett par år tillbaka där mycket grundade sig i 02-kullen som framkom innan övriga nu tagit över. Man har dock pendlat lite mellan grupp A och B och känslan i år var att båda var snarlika i kvalite. Inför säsongen kom Lukas Magnusson tillbaka vilket skulle visa sig bli ett oerhört starkt tillskott.

Till sist blev det A-gruppen där man kunde sno åt sig en andraplats bakom RIG med en tight marginal nedåt. Att det skulle bli tre förluster var inte helt oväntat och ett klart godkänt resultat till sist.

I playoff 1 så stötte man på Dalen där man vann med hyfsat klara siffror även om det var först i period tre som rycket kom. I runda två så förlorade man mot RIG, dock med uddamåle vilket får se som en oerhört stark insats. Man fick därmed chansen i playoff 3 och där kanske det kom något av en överraskande förlust när Storvreta vann med 6-7, men tack vare att man gjorde just sex mål så tog man platsen som ”sämsta förlorare” då man hade gjort mest mål.

Placering i gruppen: 2:a i grupp A

Poängsnitt: 2,31

Bästa poängplockare: Matheus Janson, 24 poäng

Mest utvisningsminuter: Joshua Sjöström, 10 minuter

Spelaren att följa:

Lukas Magnusson – Bemästrar flera positioner på planen och trots sin unga ålder redan nu på komplett spelare. Besitter både teknik, blick och avslut och lär bli än mer intressant framöver.

Tränare Johan Näsman säger följande:

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten?  Vi är ett gäng frejdiga spelare som vill vinna av egen offensiv kraft och kunna erbjuda attraktiv och händelserik innebandy med norrländsk finess!

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Det är bara bra lag som når JAS-slutspelet, så det ser intressant ut. Kul att få spela mot lag i andra delar av landet för att möta olika spelsätt!

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? -Egendomligt upplägg av playoff i tre omgångar. Man borde kunna sätta bättre upplägg av jämnt antal grupper och även sätta datum under hösten, gärna undvikande påskhelgen… Och, är man topp 2 i sin JAS-grupp borde man rimligen nå slutspelet.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet?  RIG måste anses vara favoriter med sitt riksintag av toppspelare, allt annat borde vara en missräkning.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar