JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Pixbo Wallenstam IBF

Nästa lag ut att gå igenom är Pixbo Wallenstam IBF som med en fin säsong i ryggen kliver in i Innebandyfesten med en del blickar på sig. Läs mer om laget här!

Att Pixbo ska kliva in i en säsong som en av de stora bjässarna är ett givet inslag varje år. En elitförening som måste gå för guldet. Speciellt då när man värvade Daniel Kalentun, Oscar Hammarqvist, Hannes Torgnysson och Gustav Ringhagen bland annat.

Att man skulle dominera H2-gruppen rådde det ingen tvekan om, frågan var nog mer om hur många poäng man skulle tappa. Till sist blev det enbart en förlust som kom mot Kärra/Floda tidigt under hösten och totalt 50 inspelade poäng där formen under våren har varit klart positiv.

Precis som Lerum så stod man över playoff 1 och hamnade därmed i playoff 2 mot Kungälv. Två lag som hade stött på varandra en gång under gruppspelet, men här blev det en klar dominans. Hela 5-0 efter första, blev 10-1 efter andra och till sist förkrossande 15-2 och en säkrad plats på Innebandyfesten.

Även om många pratat om RIG, Falun och kanske Jönköping på förhand så har Pixbo lag för att gå långt utan några direkta svagheter. Intressant att se att 05:erna redan nu är några av de spelarna som är ledande och som borde ha stora roller.

Placering i gruppen: 1:a i grupp H2

Poängsnitt: 2,63

Bästa poängplockare: Jakob Heins, 46 poäng

Mest utvisningsminuter: Gustav Lindberg, 22 minuter

Spelaren att följa:

Gustav Lindberg – nyss ledde han sitt P16-lag till ett guld som lagkapten och här får han chansen på ett nytt. Oerhört fint spelsinne och en pondus i sitt spel trots att han är ung i sammanhangen. Har den där tekniken och känslan som man inte kan träna sig till, utan som vissa bara har där allting ser väldigt naturligt ut.

Tränare Mehregan Redjamand säger såhär: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi har haft en brant utveckling under säsongen och enligt mig en både spetsig och bred trupp. Ett par spelare hos oss som få känner till kommer visa upp sig under helgen.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Har för dålig koll på Stockholmsinnebandyn men spontant känns det som att de kan vrida på till mästerskap. Åkersberga slog gruppettan Täby (som också är på Innebandyfesten) med imponerande 8-3. Personligen är det extra roligt med Farsta ett kärt återseende från juniortiden som jag minns med både glädje och förskräckelse. Sundsvall har en tydlig spelidé och har spelat mer eller mindre jämnt mot alla topplag de ställts mot och har trots två playofförluster tagit sig till Festen.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgärda och förändra med upplägget och utformningen? – Fortsatt öppen anmälan med liknande gruppindelning men singelserie fram till årsskiftet som kvalificerar lagen för fyra regionala grupper. Syd, Väst, Öst och Norr. Lag 1-3 i varje grupp går vidare till Regionsgrupper där de tar med sina inbördes poäng. Därefter kval till Innebandyfesten för topp 2 lagen. Även om det blir en större och ”festligare” tillställning på SM med 16 lag föredrar jag 8-lags formatet. Kval bör rimligen också ske mot andra grupper än sin egen.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Rimligt att RIG får bära favoritskapet. Supermotiverade handplockade talanger, bra träningsmiljö och heltidsanställda Juniortränare – De kommer alltid att bära favoritskap. Lyssnar man till andra är Jönköping/Falun främsta utmanare och jag tror personligen att Lerum har spets för att kunna slå alla lag. Men jag är tränare och ingen expert i andras lag kompetens – dessutom vore det ju tjänstefel att som tränare tro och tycka att något annat lag än ens eget är värda guldet efter finalen?

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar