JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Linköping FBC

Nästa lag ut hittar vi i Östergötland, nämligen Linköping FBC som kvalificerat sig. Här kan ni läsa mer om dem!

Linköping, ett lag att alltid räkna med i dessa sammanhang och så även denna säsongen. Med Samuel Dahlberg Demir på pluskontot (samt ett par andra som inte hunnit göra en full säsong) så var laget starkt och en klar kandidat att hamna i toppen även om det rådde konkurrens.

Tillslut säkrade man förstaplatsen med fem poäng och glappet ner till lagen på tredje och fjärdeplats blev allt större än väntat. Man ställdes mot Salem i playoff 1 som man avverkade med enkla 9-1 innan Nykvarn blev nästa motståndare. Där blev det tuffare, men till sist 4-3 vinst och en säkrad plats på nytt. Frågan kvarstår om Linköping har bredden och spetsen som krävs för att slåss fullt ut? Att vi hittar Linköpings främsta poängplockare på plats nio med ”bara” 24 poäng kan vara ett frågetecken.

Placering i gruppen: 1:a i grupp F

Poängsnitt: 2,5

Bästa poängplockare i gruppen: Sebastian Bathson, 24 poäng

Mest utvisningsminuter: Samuel Dahlberg Demir, 8 minuter

Spelaren att följa:

Tim Rosell – en rightfattad back med bra fysik och kraftfullhet i sitt spel, både i egen zon, men även i förmågan att kunna fylla på framåt. Bakom mer ”givna” ledare som Hampus Andersson och Jacob Ammenberg så lär Rosell behöva prestera på en hög nivå för att ge laget chansen att gå långt.

Tränare Marcus Johansson säger följande: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Ett bra lag där alla är med och bidrar och trivs väldigt bra tillsammans

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En kul grupp med riktigt tuffa motståndare.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgärda och förändra med upplägget och utformningen? – Tycker att playoff matcherna inte ska spelas mot lag från den egna gruppen.  Tycker också det ska krävas någon form av kvalificering för JAS och inte som det är nu , att det är fri anmälan.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – RIG Falun och JIK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar