JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – IBK Genarp

Vi fortsätter genomgångarna på killsidan och hittar där ett nytt skånelag, IBK Genarp.

Genarp har senaste åren gått från ”unga och lovande” till att bli ett lag att räkna med. Under försäsongen imponerade man i diverse olika cuper och det lovade gott inför säsongen som stundade. Att man tappade August Berndtsson till Höllviken var kännbart, men att man fick Joel Olsson var nog minst lika bra, kanske snäppet upp och att man även fick behålla Ebbe Nordbäck.

Nere i den smala I-gruppen så var man en av toppkandidaterna och till sist svarade man upp hela vägen och vann före Höllviken och Helsingborg. 31 poäng på 14 matcher, kanske med ett litet frågetecken för de tre förlusterna i slutändan.

Jaja, man ställdes mot Warberg i playoff 1 och fick där kämpa för att till sist vinna med 5-3, även om man var i ledningen i princip matchen igenom. I runda två så var det dags för det förväntade toppmötet mot Höllviken och där man på nytt hade hemmaplansfördelen. Här blev det tvärtom, underläge i princip matchgen igenom och även om man kröp upp till 4-5 i period tre så blev det till sist en 5-7 förlust.

En ny chans fick man i playoff 3 där man fick bege sig till Göteborg för att möta Kungälv i en match som kändes sjukt öppen. Lagen följdes åt och med bara minuten kvar kom segermålet när Ebbe Nordbäck (inte helt oväntat) såg till att Genarp fick en plats på Innebandyfesten till sist.

Placering i gruppen: 1:a i grupp I

Poängsnitt: 2,21

Bästa poängplockare: Ebbe Nordbäck, 32 poäng

Mest utvisningsminuter: Axel Andersson, 14 poäng

Spelaren att följa:

Elias Lundberg – född 2007(!), men redan ett framtidsnamn. Besitter ett bra skott och har en fin blick för spelet som kommer bli än mer intressant att följa om ett par år.

Tränare Daniel Hansson säger följande: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vår styrka är vår tighta trupp där alla accepterar sin roll. Alla har lika mycket värde oavsett om du är förr 03 eller 07. Truppen har stor förståelse och vet att allas styrkor behövs för att vi som lag ska nå våra uppsatta mål.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Falun har vi stött på i tidigare sammanhang där vi i första matchen förlorade med 2-1. Andra matchen var förra årets final av JAS Elit cup Falun där vi åkte hem som segrare. Jag vet att Falun har förstärkt sitt lag med lite nya spelare men även vi har kryddat vårt lag med lite nya unga talanger från byn, så det ska bli spännande att se slutresultatet av det.

Linköping och Växjö har vi mött tidigare i olika cuper för några år sedan men inte det senaste året.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Ja, jag tycker att det ska vara en självklarhet att man går direkt till Innebandyfesten vid vinst i sitt seriespel. Det kommer göra att alla matcher under seriespelet kännas viktiga. Jag tycker också att playoff inte ska göras upp i samma serie som man spelat utan att man ska möta lag från dem andra serierna. Detta för att säkerställa att dem bästa lagen kvalar till Innebandyfesten.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Jag har för dålig koll på RIG och eftersom jag vet att Falun gjort bra förstärkningar tippar jag dem som vinnare i år.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar