JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Växjö IBK Utveckling

Vi rullar vidare och nästa lag att kika lite på inför Festen är smålänningarna, Växjö IBK Utveckling som ni kan läsa mer om nedanför.

Ett lag som jag tror hade kunnat aspirera på en medalj under någon av de två inställda säsongerna, främst då de för 02:erna med tanke på att man tog ett silver i P16-SM med just den kullen.

Inför årets säsong så anslöt ett par spelare från Ingelstad, men mycket av kvalitén fanns redan i spelare födda 2003, men också 2004. En tuff G-grupp väntade och även om man inte lyckades rå på JIK i slutändan så blev det till sist en andraplats bakom vilket får ses som ett klart godkänt utfall.

Andraplatsen ledde till att man ställdes mot CL98 i playoff 1 där gästernas avsaknad av Hugo Lindeborg gjorde att förstafemman splittrades och mycket var vunnit för Växjö. Till sist vann man med klara 8-3 även om det var först i tredje perioden matchen säkrades.

I playoff 2 väntade Jönköping där man aldrig riktigt var nära utan fick se hemmalaget briljera och återvända hemåt tomhänta. Tack vare upplägget så fick man dock en extra chans vilket i det här fallet kan kännas ”rätt” då Växjö i mina ögon är för bra för att missa Innebandyfesten. När man ställdes mot Lindås som dessutom saknade ett par spelare så blev det en enkel match till sist och vinst med 9-2.

Placering i gruppen: 2:a i grupp G

Poängsnitt: 2,33

Bästa poängplockare: Hannes Christiansen, 46 poäng

Mest utvisningsminuter: August Johansson, 12 minuter

En spelare att följa:

Oliver Mendoza Nyberg – den nyblivne RIG:aren som under våren fått allt mer förtroende och tagit chansen rejält. Den offensiva center/forwarden har en fin speluppfattning, en bra teknik och ett bra passningsspel och lär bli en obehaglig överraskning för många uppe i Uppsala.

Tränare Edvard Wiberg säger såhär inför:

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi är ett väldigt bra lag som har spelat i en bra serie. Vi har också en historik av att både vara framgångsrika i Juniorallsvenskan samt att vi har många ”rutinerade” spelare som tagit SM-medjaljer med Småland. Vi har bra förutsättningar för spelare att utvecklas och för att skapa en bra miljö för våra juniorspelare. Det visar sig i att vi har kvalificerat oss både med killarna och tjejerna.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Har man tagit sig till Innebandyfesten så möter man de allra bästa och det finns inga enkla grupper eller matcher. Vi är nöjda med vår lottning, vi får möta olika typer av lag och spelare samt att vi får mäta oss med en riktig guldkandidat i Falun.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Det behövs ju som alltid tycker jag ske någon form av krav för att få spela i Juniorallsvenskan för att hålla kvaliteten. Nu har vi haft en ovanligt jämnar serie överlag men det finns alltid vissa ”slagpåsar”. Kanske ska man dela in Juniorallsvenskan i olika divisioner för att börja ett slutspel redan efter nyår. Sedan playoff-systemet tycker jag inte ser till att de bästa kvalificerar sig, dock får Innebandyfesten större geografisk spridning vilket kanske är eftersträvansvärt. Både CL98 och Hovslätt från vår serie tror jag är minst lika bra som andra lag som kvalificerat sig för festen.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – En klyscha men RIG ska väl alltid utmana om guldet och så Falun har ju snackats upp på förhand. Jag tror även att Jönköping kan utmana om topplaceringar som en darkhorse.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar