JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – RIG Umeå IBF

Första laget ut att gå igenom inför Innebandyfesten är RIG Umeås killar.

Att RIG klev in i årets säsong som en av favoriterna rådde det ingen tvekan om. Med en stabil 03-kull där flera testat på U19-spel samt att man har en oerhört spetsig 04-kull så kändes den här upplagan som den starkaste sedan 00-02 och än bättre lär man bli nästa år.

Att man skulle segra i A-gruppen var heller ingen högoddsare även om man kostade på sig att förlora en match. Med det nya fantastiska playoffupplägget så lottades man mot Thorengruppen där känslan var att derbyt skulle kunna bli tightare än vad det blev då man vann med klara 9-3.

Tuffare blev det i playoff 2 mot Sundsvall, vilket blev en repris på kvalet till Allsvenskan där man även där slog ut Sundsvall. Till sist vann man med 9-8 och att det finns möjlighet att störa RIG råder det ingen tvekan om, även om deras offensiva spel är något att se upp för.

Placering i gruppen: 1:a i grupp A

Poängsnitt: 2,81

Bästa poängplockare i gruppen: Gustav Klinth, 39 poäng

Mest utvisningsminuter: Oskar Peterson, 6 minuter

Spelaren att följa:

Hampus Nydenfeldt – en av 05:erna som reda nu fått stor roll. Tvävägscenter med handleder av hög klass och ett spelsinne som är välutvecklat. Tappar sällan en boll och är oerhört nyttig att bygga spelet runt.

Tränare John Edström säger följande: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Tycker att vi har både en bredd och en spets som har gjort att vi kvalificerat oss till festen. 

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En spännande grupp! Storvreta är ju ett riktigt hemmalag och tror att de kommer ha mycket publik. Huddinge mötte vi i början av säsongen och har ett spännande lag. Höllviken har jag lite sämre koll på men gjorde det bra i P16 slutspelet och har många unga duktiga spelare. Känns som en öppen grupp! 

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgärda och förändra med upplägget och utformningen? – Om jag ska vara ärlig tycker jag att de räcker med 8 lag till festen. Kanske att de skulle gå att korsa grupperna efter jul. Att topp 4 i de olika serierna möter varandra för att få fler tuffa matcher. Lite för många matcher som de blir stora siffror i som de är just nu! 

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? Topp 3 tycker jag är vi (RIG Umeå), Falun och Jönköping. Tror att någon av dessa tre lag står som segrare på Söndag! 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar