JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Karlstad IBF Ungdom

Nästa lag ni kan läsa på om är Karlstad IBF, värmlänningarna som hittills stått för ett par imponerande resultat med sina killar.

Karlstad kom till spel i C-gruppen, en grupp som hade potential att kunna bli ett getingbo och så även blev det tillslut. Att man skulle finnas med i toppen rådde det ingen tvekan om sett till hur man presterat i USM bland annat med dessa kullar. Samtidigt har man inte tappat jättemycket från sin 02-kull och hade därmed ett i princip intakt lag.

I stort sett hela samma lag har även spelat i division 1 och även om man till sist var indragen i en bottenstrid så har man spelat många matcher där mycket stått på spel som man säkerligen kan plocka fram och nyttja här framöver.

Totalt spelade man in 39 poäng i JAS vilket gjorde att enbart Västerås (på målskillnad) kom före och man lyckades t.ex. hålla Lillån bakom sig. Just Lillån skulle man sedan få möta i playoff 1 där man på hemmaplan till sist fick fira högst och vann med 4-3.

Vinsten i sig bäddade för ett derby mot Skoghall i playoff 2 som överraskande hade slagit ut Västerås. Där bjöds det på nytt upp till en tight match innan Karlstad till sist vann med 4-6 där man på nytt bjöd på en spridd poängskörd. Kan just avsaknaden av den riktiga spetsen bli lagets fall? William Cervall är duktig, men vilka kan backa upp han?

Placering i gruppen: 2:a i grupp C

Poängsnitt: 2,43

Bästa poängplockare: Adam Nordqvist, 34 poäng

Mest utvisningsminuter: Noah Olsson, Benjamin Kristensson, Arvid Grahn, 6 minuter

Spelaren att följa:

Isac Hauge – en back som har potentialen att växa ut till en riktig ledargestalt och som säkerligen är aktuell för en plats i A-laget nästa år. Fysisk, bra duellspelare, bra bollkontroll och ett fint passningsspel. En oerhört användbar spelare.

Tränare Mikael Svensson säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi har i flera år byggt upp ett spel där kollektivet är i fokus och det är väldigt svårt att göra mål på oss, utan att vi för den skull på något sätt har som spelidé att ställa upp defensivt – så en stark defensiv över hela banan med mycket hårt jobb.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? –  Alla lag som tagit sig till Festen har förstås en hög nivå så det kommer bli tre tuffa matcher givetvis. I vår grupp kanske Jönköping sticker ut mest ”på pappret” med spelare som under en längre tid haft gott om speltid i SSL. Så JIK får väl ses som gruppens favoriter. Vårt tips är att Jönköping och vi själva i Karlstad tar oss vidare från gruppen.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Play-off borde inte ske inom respektive serie, utan att man i play-off direkt möter lag från andra serier. Och de som placerats högst i serien borde i varje match ha fått hemmaplansfördel, vilket det märkligt nog inte var nu. I övrigt inget konkret – det är en del prat på vissa håll om ojämn kvalitet inom serierna, men det är svårt att komma ifrån…tycker definitivt det ska fortsatt vara öppen anmälan i JAS (för alternativen svårt att se att de skulle vara bättre). Sen kan man väl ha en del åsikter om det här med ”sena värvningar och dubbel-lic” specifikt för JAS-playoff och festen, men tja…sånt man får leva med tror jag.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Falun och RIG är svårt att komma ifrån att de får bära favoritskap med tanke på att de rekryterar till sina gymnasium från hela landet. Men även Jönköping borde vara där uppe. Så de 3 lagen ser vi att de får bära favoritskap. Men det finns många lag som kan konkurrera om medaljerna om formen lyckas toppas under helgen, så pass jämnt är det – så inte förvånad om det står andra lag i finalen heller.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar