JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Jönköpings IK Utveckling

Nästa lag vi hittar från Småland är en förväntad guldkandidat, nämligen Jönköpings IK. Läs mer om laget nedanför!

Efter enorma framgångar med kullarna 96-98 främst så hade man en ”mellanperiod” där resultaten var något svagare, även om man fortsatt återfanns i toppskikt och tog sig till playoff i flera fall. Nu med 03-kullen som den äldsta så var man redan i höstas ett av de mest uppsnackade lagen. Efter flera intressanta 04:er som anslöt så var det något tunnare på 05-sidan innan Oliver Staiger från Husqvarna till sist valde att kliva över.

När man lottades in i en tuff G-grupp så blev det dock inte lika självklart, även om man till sist vann gruppen före Växjö, CL98 och Hovslätt. Två förluster kostade man på sig, men där det ska tilläggas att flera matcher har man vunnit med uddamål mot på pappret relativt ”svaga” lag.

Klarare styrkebesked blev det dock i playoff när man först slog Hovslätt med 11-6 efter en stark förstahalva av matchen för att sedan övertyga än mer i playoff 2 när man slog Växjö med 9-3, ett av lagen man hade förlorat mot i serien. Med de två matcherna i ryggen har man satt sig själv högt upp i rankingen inför Innebandyfesten.

Placering i gruppen: 1:a i grupp G

Poängsnitt: 2,44

Bästa poängplockare: Simon Hult, 36 poäng

Mest utvisningsminuter: Jonathan Permeklev, 16 minuter

En spelare att följa:

Oliver Staiger – rightbacken som kom under säsongen som spås en lysande framtid. Explosiv i spelet, duktig i närkampssituationer och som gärna fyller på offensivt. Under Innebandyfesten så lär folk utanför Jönköpingstrakten få upp ögonen för den här killen.

Tränare Felix Bernhardsson säger följande inför:

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Vi är en stor lagmaskin med en otrolig bredd, och vi är grymma i defensiven. Under Play-off var vi svårstoppade när de egenskaperna trädde fram. Utseendet på vår trupp har varierat under hela säsongen, men trots det är det alltid någon som kliver fram och tar matchvinnarrollen. Också det en styrka som tagit oss så här långt.

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – Lerum har vi bra koll på sedan tidigare, man besitter några spelare av absoluta toppklass och det är ett lag som skulle kunna gå hela vägen. Även Karlstad har vi mött vid ett par tillfällen tidigare, och de var ett av landets bästa USM-lag så jag räknar med att de fortfarande håller hög klass. Täby däremot har vi aldrig mött, så det ska bli kul med lite nytt motstånd också.

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Om man tänkt behålla nuvarande upplägg med 16 lag i festen så kan Play-off 1 och 2 inte spelas mot samma grupp. Många bra lag försvinner alldeles för tidigt, t.ex. CL98 från vår grupp. Samtidigt skickar de sämre grupperna lag till Innebandyfesten där spelarna inte vet vilket håll dom håller klubban i. Kul för mångfalden men tråkigt för innebandyn och tråkigt att JAS inte får visa upp de bästa lagen i Innebandyfesten. Jag tycker vi borde ta efter juniorhockeyn och J20 för ett bättre och roligare upplägg av JAS: Ett års längre juniortid, nivåanpassade serier, bäst av 3or i Play-off och 4 (eventuellt 8) lag i festen. Listan kan göras lång.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – Jag har ingen aning. RIG brukar väl vara väldigt seriösa så de kan få vara favoriter.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar