JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – Höllvikens IBF

Nästa ut lag inför nästa helg är ett av skånelagen, Höllvikens IBF som ni kan läsa mer om nedan.

En förening som lyckats få fram fina kullar i omgångar, där kullen med spelare födda 2005 är näst på tur. Flera av dessa killar är just de som varit bidragande i framgångarna den här säsongen även om duktiga spelare som August Berndtsson och Tim Bogarve tillkom under hösten.

Man tog till sist en andraplats i I-gruppen, en grupp med få lag där varje match blev oerhört betydelsefull och där det knappt fanns några ”strykäng” i slutändan utöver Varla i princip.

Andraplatsen ledde till ett playoff 1 mot Helsingborg, ett lag man hade haft tufft mot under säsongen, men där man denna gången fick träff och vann med stabila 6-2. Tuffare blev det i playoff 2 när man istället ställdes mot Genarp som hade vunnit gruppen. Ett extra speciellt möte för Jonathan Nilsson i målet som lämnade just Genarp under säsongen för spel i Höllviken. Man vann till sist med 5-7 där samtliga mål gjordes av just spelare födda 2005 vilket imponerar.

Just killarna födda 2005 tog ett silver i P16-klassen för drygt tre veckor sedan och lär vara ruskigt revanschsugna, även om jag tror att man får det svårt att räcka till här mot de lagen som rankas högst.

Placering i gruppen: 2:a i grupp I

Poängsnitt: 2,07

Bästa poängplockare: Jens Rasmusson, 33 poäng

Mest utvisningsminuter: Teo Olsson, 22 poäng

Spelaren att följa:

Isac Olsson Ferm – har under säsongen tagit sig rakt in i klubbens A-lag och gjort rejält avtryck. En fysisk och tempostark spelare som dessutom har ett bra avslut och blick för spelet. Lär ligga högt på FCH:s önskelista inom ett-två år.

Tränare Filip Lenander säger följande inför: 

Vad skulle du säga är er styrka i laget som gett er en plats på Innebandyfesten? – Våra styrkor skulle jag primärt säga är vår energi och sammanhållning i laget, men även spetskvalitén vi har i vissa av våra spelare. Denna fina mix har gjort att vi tagit oss till innebandyfesten. 

Eran grupp, vad säger du spontant om den och dess utseende? – En på pappret riktigt tuff grupp, men inte omöjlig. Har inte så bra koll på lagen i gruppen rent spelmässigt än, men RIG är alltid RIG och Storvreta är alltid Storvreta. Dessa 2 bör ju ses som solklara favoriter till att plocka kvartsfinal platserna. 

Om vi ser till årets JAS så har diskussionerna varit många. Ser du något som man snarast behöver åtgära och förändra med upplägget och utformningen? – Vill man föra innebandyns utveckling framåt borde man ändra en hel del. Att spela ett gruppspel hela säsongen och sen möta samma lag från gruppen igen i EN match som avgör hela säsongen tycker jag är hål i huvudet om jag ska vara riktigt krass. Låt 1an i varje grupp gå direkt till festen och låt 2an och 3an kvala mot 2or och 3or från det andra distrikten, gärna tur-retur möte. Mer fair mot alla lag att göra på det sättet enligt mig.

Vilket lag ser du som favoriter under helgen i Uppsala till att ta guldet? – RIG bör och ska alltid vara en av favoriterna, även så detta året. Sen blir nog Falun och Pixbo farliga också. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar