JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar Innebandyfesten – HJ18

Efter gårdagens DJ-tippning är det dags att släppa HJ-tippningen som varit efterfrågad.

HJ18 Grupp E:

Gruppen som på förhand känns mest spännande då den dels innehåller flera lag som kan ta sig aspirera på medaljer samt att den har potential att bli oerhört jämn.

Ser vi till Falun så är det av lagen som i förhandssnacket har nämnts som utmanare till RIG främst och det med all rätt. Senaste åren har Falun blivit en klar toppkandidat år efter år och med den här 03-kullen som nu avslutar sin tid så har man alla förutsättningar. Det finns både spets och bredd och med tanke på det sena tillskottet i form av Ahmad Aldeeb så har man i princip en femma med U19-spelare och det som behövs för att gå långt. Upp till bevis dock då uddamålsvinsten mot Storvreta rent resultatmässigt lämnar lite att önska. Dock tror jag man till sist vinner gruppen!

Vi har ett Växjö som senaste åren gjort starkt avtryck där man började med sina 00:er och har byggt vidare på det. 02:erna tog ju t.ex. ett silver i P16 och nu är det 03-04 som drar lasset och gjort det mer än godkänt. I en oerhört tuff grupp med ett tufft playoff löste man det till sist enkelt mot Lindås och i mina ögon kan Växjö vara ett lag som går till en semi där allting kan hända. Intressant att se om man spelar tvillingarna Christiansen med Carlström (tror man gjort det i divison 1 emellanåt) och därmed bildar en superkedja som egentligen kan sänka vilket lag som  helst.

Vi har Linköping som fortfarande inte förlorat en enda match den här säsongen vilket i sig är ett oerhört styrkebesked oavsett motstånd. Det var tight mot Nykvarn i playoff 2, men med flera ledande 03:er som Dahlberg Demir, Henningsson, Linderson, Ammenberg, Sunell och Bathson bland annat så är det här chansen att visa sig från sin bästa sida. Jag tror man kommer slåss med främst Växjö om andraplatsen i den här gruppen.

Sist ur har vi Genar som absolut inte ska underskattas. Man har gjort fina resultat i cuper och lyckas få sina unga killar att prestera gång efter gång. Främst är det Nordbäck/Olsson som lär gå i täten här, men jag tror också att den något tunna truppen kan få det tufft att orka hela vägen här. Tog sig vidare med minsta möjliga marginal i playoff 3 när man slog Kungälv borta med uddamålet.

  1. IBF Falun Utveckling
  2. Växjö IBK Utveckling
  3. FBC Linköping
  4. IBK Genarp

HJ18 Grupp F

Att RIG Umeå är den solklara favoriten i den här gruppen råder det ingen tvekan om. Avancemang till Allsvenskan, spelare med U19-rutin, bäst förutsättningar av alla lag och egentligen inga svagheter som jag ser det. Speciellt i den här gruppen där jag inte ser någon riktig ”utmanare” så blir favoritskapet än större på det här gänget som dock är vana att hantera det.

Tittar vi bakom så har vi hemmalaget Storvreta som förhoppningsvis lär dra en del publik, intresse och skapa lite tryck. Hittills har man överträffat sig själva enligt undertecknad, även om man säkerligen internt haft höga mål. Att slå ut Sirius, pressa Falun in i det sista för att sedan slå Sundsvall i ett playoff 3 är en oerhört tuff väg. Har man kunnat ladda om för att prestera här? Det tror jag och hemmaplansmöjligheten är nog en boost i sig. Spana in Jakub Faksa!

Om vi ser till Huddinge så hade man en hel del intressanta nyförvärv inför säsongen och även om det började lite svajigt med något oväntat kryss så ordnade man upp det till sist och tog sig hela vägen till Innebandyfesten. Här ser jag att man absolut kan vara med och slåss om andraplatsen bakom RIG, där nyckelmatcherna självklart blir mot just Storvreta och Höllviken.

Höllviken är alltså det fjärde laget i gruppen som kompletterar. Höllviken som tog en andraplats i sin grupp och som sedan i playoff 2 slog gruppettan Genarp i en tight historia. I laget är det främst spelarna födda 2005 som går i täten rent offensivt, men ja upplever inte att bredden finns för att kunna nå hela vägen i slutändan.

  1. RIG Umeå IBF
  2. Storvreta IBK
  3. Huddinge IBS
  4. Höllvikens IBF

HJ18 Grupp G:

Kanske den gruppen jag ser som svagast på Innebandyfesten. Nog för att vi har två gruppvinnare i Pixbo och Farsta, samt ett Åkersberga som missade förstaplatsen knappt. Men samtidigt ser jag inte att vi har någon utmanare till ett guld. Vi har Pixbo som vann sin svaga grupp relativt enkelt, Sundsvall som tog en plats som bästa förlorare i playoff 3, Farsta som vann i playoff 3 och Åkersberga som knappt vann sin match mot Väsby innan man lämnade ett klart starkast besked mot Täby.

Jag håller trots allt Pixbo som favoriten här, inte bara för att man vann sin grupp, men främst för att man har tre formationer som kan leverera, en bra målvakt och framförallt för att man har ett gäng 05:er som vann USM och imponerade deluxe. Sett till Pixbos organisation och mängden spelaren man har i omlopp så skulle jag säga att det är ett fiasko om inte tar sig vidare.

Ser vi till Farsta så vann man gruppen före Huddinge vilket självklart är ett imponerande facit. Just Huddinge förlorade man mot sedan i playoff 2 och 8-5 vinsten mot Nykvarn i playoff 3 säger inte alltför mycket enligt mig. Det tål att tjatas om, men värvningen av Kim GIulotte kan visa sig vara skillnaden mellan playoff eller inte, såpass bra är han enligt mig. Jag tror man kan slåss om andraplatsen i den här gruppen.

Jag tror Farsta främst kommer utmanas av Sundsvall, även om man fick en ”gratisplats” så finns det en potential som kan ta dem till en kvartsfinalplats. Främst tänker jag på A-lagsspelarna som Noah Norlander och Dennis Hellhoff som ska gå i täten samt Lukas Magnusson som gjorde rejält avtryck i USM-klassen för Sundsvall.

Jag har underskattat lag förut och nu gör jag det säkerligen igen, men jag tror inte Åkersberga når hela vägen i den här gruppen. Albin Engström är extremt duktig, men kanske något ensam och jag tror att den relativt svaga gruppen kan sätta ett avtryck här, att man kommer få stöta på betydligt tuffare motstånd nu.

  1. Pixbo Wallenstam IBF
  2. Farsta IBK
  3. Sundsvall FBC Ungdom
  4. Åkersberga IBF

HJ18 Grupp H:

Sista gruppen ut där många tror att toppstriden kommer handla om JIK och Lerum, men faktum är att vi faktiskt  har en till gruppvinnare här i form av Täby samt då Karlstad.

Om vi börjar med Jönköping så får man i slutändan bära favoritskapet i den här gruppen enligt mig. Man vann en tuff G-grupp, övertygade i playoff där jag då främst tänker på att man slog Växjö med imponerande 9-3. Man gick starkt i P16-klassen med 03:erna för något två år sedan (som blev inställd till sist) samt har en del intressanta 04:er plus då invärvade Oliver Stiger som redan gjort avtryck. Spelar man Nyström/Hult i vartannat byte så lär man bli oerhört svårstoppade.

Utmanas gör man då kanske främst av Lerum som trots sin tappade 02-kull fått ihop det starkt i år där nyförvärvet Anton Svanberg kanske satt klarast avtryck där han vann poängligan till sist. Annars är väl kanske Victor Johansson den klart lysande stjärnan, men frågan är om det räcker för att utmana Jönköping?

Täby vann sin grupp, men behövde till sist spela playoff 3 mot Skoghall för att säkra sin plats. Vad säger det? Att man överpresterade i sin grupp? Eller att man underpresterade i playoff 2? Oavsett vad så tror jag inte att man kommer räcka till här, främst baserat på att de andra lagen har en tydligare spets som kan ge dem segern.

Fjärde laget i gruppen är Karlstad som vann två tighta matcher mot Lillån och sedan Skoghall i playoff 2. Främst är det matchen mot Lillån som imponerar, men i den här konkurrensen har jag svårt att se att man ska räcka till. Man har ett par starka backar i Hauge och Swahn och offensivt leds man av William Cervall även om jag vill slå ett slag för Erik Nordenhäll som kan vara lite lurig på sin vänsterkant.

  1. Jönköpings IK
  2. FBC Lerum Utveckling
  3. Karlstad IBF Ungdom
  4. Täby FC

Kvartsfinaler:

Falun – Farsta

RIG – Lerum

Pixbo – Växjö

Jönköping – Storvreta

Semfinaler: 

Falun – RIG

Pixbo – Jönköping

Final: 

RIG-Jönköping

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar