JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar Innebandyfesten – DJ18

Efter önskemål så kommer här en tippning av DJ18-klassen som avgörs nästa helg. Grupperna släpptes under gårdagen och ett par intressanta matcher har vi redan i gruppspelet.

DJ18 Grupp A

En tuff grupp med två gruppvinnnare i Telge och Lund. Telge som har satsat stort, som vann sin grupp bekvämt och som i mina ögon får gälla som favoriter även här. Det finns en spets, men även en fin bredd som kan vara viktigt under den här helgen och flera spelare som fått känna på Allsvenskan samt som lär vara revanschsugna i och med att man inte nådde hela vägen där.

Tittar vi på Lund så vann man serien med hela 11 poäng vilket är imponerande då flera av lagen där under absolut inte är några slagpåsar. Det som gör det än mer imponerande är att storstjärnorna Emma Helander och Filippa Eriksson enbart noterades för en match vardera och är ett enormt sparkapital som man nu kan nyttja fullt. Även flera av de andra SSL-spelarna som Alexandra Ålund, Amanda Berg och Isa Matson har heller inte spelat fullt antal matcher och när man mönstrar fullt lag så kommer det bli en rejäl fight mot Telge där känslan är att tillfälligheter kommer avgöra.

För det är just de två lagen jag ser som kommer göra upp om förstaplatsen. Lockerud tog en andraplats bakom Jönköping, även om jag tycker att den gruppen på pappret varit något svagare. Jag ser även att Lockerud kommer vara väldigt beroende av Ellen Lundin (vilket alla lag såklart hade varit), men om hon inte träffar fullt ut i varenda match så har jag svårt att se att de andra spelarna ska kunna kliva fram såpass mycket att man rubbar de två lagen ovan.

Ser man till Örnsköldsvik så har man fortsatt den fina trenden man haft senaste åren där nytillskotten från t.ex. Gullänget Kroksta och Jäbo gett laget än mer alternativ. Här ser jag att det finns en större bredd kontra t.ex. Lockerud, men jag tror inte heller att det är tillräckligt för att nå på Lund och Telge.

  1. Telge SIBK
  2. IBK Lund
  3. Örnsköldsvik IBF
  4. IBK Lockerud Mariestad

DJ18 Grupp B

Även här har vi två gruppvinnare i form av Falun och Karlstad, även om jag håller Pixbo högt i denna gruppen också.

Faluns tjejer har precis som killarna, skapat sig fina förutsättningar för att lyckas och har blivit en attraktiv verksamhet för spelare utifrån. Tittar man på nuvarande trupp så är spelare som Izabel Carpenter, Sanna Sander, Nowa Veteläinen Lindgren, Madeleine Larsson och Katerina Tsantaridou alla spelare som tillkommit under de senaste tre åren och som numera har betydande roller i den här truppen. Hur bra kvalité höll B-gruppen då? Jodå, helt okej skulle jag säga och att Falun når kvartsfinalen ser jag som klart rimligt.

Karlstad vann en stor E-grupp där jag dock skulle säga att den var svagare än t.ex. B-gruppen. Man vann till sist en relativt tight playoff-match och det lär nog krävas mer här. Amanda Gottebo som spelade enbart två matcher under gruppen blir en klar förstärkning och noterades för tre assist i playoff-matchen, men frågan är om hon inte kommer överglänsas av Saga Thorén som gjort dundersuccé i sin debutsäsong i SSL? Det ska tilläggas att Karlstad även sitter på en drös med nyblivna guldmedaljörer i från F16-klassen och det ska bli intressant att se hur den klarar att ladda om för denna helgen.

Pixbo tog en andraplats bakom Lerum i sin grupp där jag kan tycka att Pixbo ska vinna gruppen varje gång, oavsett om det är en tuff sådan eller inte. Nåväl, mer imponerade man i playoff när man slog Landvetter med 8-4 och med det i ryggen lär man ha en skön känsla här. Hur långt det räcker? Kvartsfinalen ska vara inom klart räckhåll enligt mig, även om jag tror att Karlstad skulle kunna ”skrälla” mot både Pixbo och Falun. 

Sist ut är Huddinge som jag tror kommer få slåss om sina poäng, inte för att man är ett dåligt lag, utan mer för att jag ser övriga lagen som starkare. Ett poängsnitt strax över två poäng som räckte till en tredjeplats är dock klart godkänt enligt mig och lagen lär i slutändan få slita om man ska ta tre poäng.

  1. Pixbo Wallenstam IBF
  2. IBF Falun Utveckling
  3. Karlstad IBF Ungdom
  4. Huddinge IBS

DJ18 Grupp C

Tro det eller ej – här finner vi två gruppvinnare. En viss seedning har nog förekommit under lottningsprocessen (Har inte sett att det är uttalat?). Lerum vann G-gruppen och Täby tog hem C-gruppen där övriga lagen två lagen inte nådde hela vägen fram.

Om vi börjar med Lerum så var det ett klart styrkebesked att vinna G-gruppen före just Pixbo och Landvetter där ett par andra svårslagna lag fanns med. Ser vi till Lerums trupp så kan man fastslå att de flesta av nyckelspelarna i princip har spelat fullt vilket såklart är en framgångsfaktor där många av dem även varit delaktiga i A-lagets framgångar där man föll på målsnöret i kvalet till allsvenskan. Även här lär man bli att räkna med.

Täby vann också sin grupp före Åkersberga där det mest imponerande är att man inte förlorade en enda match, även om det blev tre kryss. Precis som i Lerums fall så har många spelare nyss varit involverade i ett kvalspel där man tog en plats i Allsvenskan. Här finns mycket rutin från SDF-SM bland annat även om man kanske varit lite lidande av att relativt få matcher i gruppen har blivit riktigt tuffa. Kanske ett frågetecken för bredden utöver en stark förstafemma och jag tror att det blir en tuff fight med Storvreta kring andraplatsen.

Storvreta blev andraplacerade i B-gruppen med ett poängsnitt på 2,5 poäng där man främst visat upp en oerhört stark defensiv med enbart 25 insläppa på 16 matcher. Den defensiven lär lägga en stark grund för att prestera här, samtidigt så blir motståndet allt skickligare och man kommer få kriga för att få hålla lagens toppspelare poänglösa. Jag tror dock att man kan ta en andraplats här där jag ser Täby som största utmanare.

Rönnby/Skälby har hittills stått för en fin prestation och tagit sig till Festen, men lär självklart inte vara nöjda här. Med det unga och orutinerade laget man har dock så tror jag att man inte kommer kunna räcka till även om det säkerligen finns risk för en viss underskattning från övriga lag. Jag hoppas att man verkligen går in och kör fullt ut och satsar för att chocka, istället för att bara lägga sig lågt och kontra. Nora Kökkeritz bör ni alla spana in!

  1. FBC Lerum
  2. Storvreta IBK
  3. Täby FC
  4. Rönnby Västerås/Skälby

DJ18 Grupp D

Är det sant – två gruppvinnare till? Jo, men så är det. Denna gången är det RIG Umeå och Jönköping som vann sina grupper, men jag håller nog även denna gruppen som den svagaste.

Börjar vi i toppen så kommer vi hitta RIG Umeå, allt annat är ett fiasko och laget man har är oerhört starkt. Det vimlar av U19-spelare, framtida SSL-stjärnor och i mina ögon ska man ta guldet utan att behöva göra det alltför dramatiskt. Man kommer ha råd att rotera i truppen, att ge alla spelare tid att komma in i turneringen och även kunna spetsa till det när det behövs.

Där bakom tror jag att det blir klart mer öppnare och även om JIK vann sin grupp så ser jag inte att man är given att ta andraplatsen. Nog för att Mira Markström kommer kunna vara en potentiella matchvinnare, men jag ser också att risken kan bli lite likt Lockerud med Lundin. Däremot finns det ett par andra spelare med SSL-rutin och jag ser att Alma Karlsson blir oerhört viktig i de bakre leden.

Växjö tog en andraplats bakom Lund, men poängsnittet i sig imponerar kanske inte fullt där man ser att många lag bakom Lund snodde poäng av varandra. Rent offensivt är Stina Agermark och Hannah Möller nyckelspelare, men tveksamt om det räcker för att kunna slå både Jönköping och Bele t.ex.

Bele fick sin plats på Festen efter en W.O seger mot Åkersberga, en match jag tror man hade förlorat annars faktiskt. Även om man visat upp en fin defensiv, så finns det mer att önska offensivt och jag tror det kan bli lagets fall denna gången.

  1. RIG Umeå IBF
  2. Jönköpings IK
  3. Växjö IBK
  4. Bele Barkarby IF IBF

Kvartsfinaler:

Om tippningen ovan faller in så resulterar det i kvartsfinaler enligt följande. Ett par riktigt intressanta matcher. Lagen i fet stil går vidare.

Telge – Storvreta

Lerum – Lund

Pixbo – Jönköping

RIG – Falun

Semifinaler:

Telge-Pixbo

Lund-RIG

Final:

Telge-RIG

Precis som vanligt så brukar mina tippningar gå helt åt skogen, så troligtvis kommer få se ett helt annat resultat väl på plats!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar