Nöp plats till Festen i mardrömshallen: ”Fortsätter lyfta varandra”

Ett av lagen som tog sig vidare från playoff två var Huddinge som vann en tight match.

I playoff 1 hade man besegrat Djurgården relativt klart, även om det tog halvvägs in i matchen innan rycket kom. – Finns inte så mycket mer att säga än att vi är det klart bättre laget och det visas också i slutresultatet, säger Calle Brorsson till bloggen.

Drygt två veckor hade man på sig emellan playoff 1 och 2 för att förbereda sig. – Vi har lagt mycket nötande på att hitta rätt i femmorna. Fokus på träningarna har varit uppspel, försvarsspel och att komma upp i matchtempo, få allt och sitta lite bättre.

I playoff 2 så väntade Farsta, laget som vann gruppen före just Huddinge. – Tankarna var att det kommer bli en otroligt tajt match, då det varit det i båda seriematcherna. Vi behöver spela ett disciplinerat försvarsspel och gör vi det, kommer vi i slutet att vara vinnare. Sitter försvaret, så får vi våra chanser att göra mål och det kommer räcka.

Farsta har ju förstärkt med Kim Giulotte tätt inpå slutet. Hur mycket tänker man på sådant?

– Inte så värst, Kim är otroligt duktig men det är inte en enmansshow, man behöver ett helt lag för att vinna så här tajta matcher och på den här nivån.

Huddinge som stod som bortalag i hallen med det omtalade golvet, hade en 1-2 ledning att gå på efter period ett. – Vi gör en helt okej första period skulle jag säga. Sätter försvarsspelet för det mesta, dom får inte jätte mycket lägen med tanken på deras stora bollinnehav. Vi går in med en ledning i omklädningsrummet vilket hjälper till med energin i laget.

3-4 efter period två. Vad tycker du om den?

– En svajig period, riktigt Hawaii. Båda lagen skapar mycket mer än i första och det är mycket mer action framför och på mål. Vi tar 3-4 ledning och försöker bara behålla siffrorna in i periodvilan, vilket vi gör.

Matchen skulle fortsätta vara lika tight hela vägen in, där Huddinge till sist vann med 4-5. – Vi är disciplinerade i försvarsspelet, som vi bestämde innan matchen. Vi deppar inte nån gång under matchen och försätter lyfta varandra, vilket gör att vi bara växer.

En plats klar till festen. Vilka ser du som era tuffaste utmanare där?

– Falun och även RIG ser väldigt starka ut. Det kommer bli otroligt tufft att möta dem. Sen har jag inte så bra koll. Men alla matcher kommer bli tuffa,  alla lag som är i Uppsala är bra lag. Men det ska bli riktigt kul.