JAS-bloggen
Okategoriserade

Pixbo vann rivalmötet: ”Vårt spelsystem vinner”

I söndags så kunde Pixbo se till att man precis som Lerum och Jönköping bland annat, har dubbla lag på Innebandyfesten då både föreningens tjejer och killar tagit sig dit i JAS-klassen.

För Pixbos tjejer så väntade Landvetter i playoff, ett möte som under de senaste åren byggts upp till ett riktigt rivalitetetsmöte av många anledningar. – Vi är alltid spända och taggade inför att möta Landvetter då dem alltid bjuder på tuffa matcher. Rivaliteten beror nog på att både Pixbo och Landvetter är duktiga lag som slåss om pallplatser i serien, eller som idag, en plats till festen. Det krävs alltså att alla i laget är på topp när vi möter ett sådant bra lag, men det är inga problem., säger Selma Albertsson till bloggen.

Hur hade ni förberett er inför matchen?

– Vi har dels kollat på tidigare matcher och försökt hitta fel som kan förbättras. Men framförallt har vi på träningar övat på att möta full-plans-press som är Landvetters spelsätt. Något vi också lagt mycket fokus på är frislag och straffar och straffar fick vi ju även utdelning för i söndags. 

Det var dock Landvetter som inledde starkast och hade en 1-2 ledning efter period ett. – Första perioden är helt okej från vår sida men vi sätter inte riktigt våra lägen även om har många. Dock tvivlade vi aldrig på att vi inte skulle vinna vilket gjorde att vi kunde vända matchen.

I den andra perioden kunde man tidigt nyttja en straff, innan man redde ut ett boxplay för att sedan göra 3-2 kort innan periodens slut. – I period två blir Landvetter aningen trötta och backar hem. Vi kan då spela vårt spel på ett bättre sätt kommer till bättre avslut som vi också sätter.

När den tidigare Pixbospelaren Ebba Wangerås kvitterade till 4-4 en bit in i den andra perioden levde matchen i allra högsta grad innan Pixbo gick upp till 6-4 och till sist vann med 8-4. – I tredje period kan vi verkligen spela vårt spel och vi blir spelförande stor del av perioden. Detta på grund av att Landvetter inte längre orkar följa man-man och vårat spelsystem vinner. Vi skapar många chanser och det leder till mål. Landvetter tog även ut målisen vilket gjorde att vi la in kassar i öppet mål som spädde på resultatet.

Vad tror du om era chanser på Innebandyfesten?

– Vi är ett lag med många duktiga individuella spelare men med en bra kemi och sammanhållning. Plus riktigt bra tränare. Därför tror jag att vi kan gå långt i festen!

Vad tycker du ni ska lägga fokus på under de sista veckorna?

– Jag tycker vi ska jobba med att möta olika spelstilar och fortsätta träna olika varianter på frislag och straffar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar