Traditionsstarka Rönnby klara för Festen: ”Motbevisar de fördomar vi möttes av”

Ett av lagen som kom till spel under söndagen var Rönnby/Skälby som hade en bortamatch på agendan mot Hagfors/Edebäck.

Rönnby som i gruppspelet tog en tredjeplats med 38 poäng till sist. – Jag tror att vi som lag har gått ut och chockat en del av lagen i serien då vi är ett mycket ungt lag med några 06or och 07or. Men sammansättningen av laget/lagen inför matcherna har sett lite annorlunda ut nästan varje match. Då det är ett samarbete mellan Rönnby och Skälby och laget tas ut utifrån vilka som är tillgängliga för match. Vi är självklart mycket nöjda med gruppspelet och vi tycker att det är kul att vi kunnat motbevisa de ”fördomar” vi egentligen kanske möttes av i början av säsongen, säger Clara Bauer till bloggen.

19 mars slog man Sunnanå på bortaplan och har därmed haft tid att förbereda sig, även om det har sett ut på ett speciellt sätt av en viss anledning. – I och med att vi är ett ”ihopplockat” lag från just olika lag, så innebär det att vi inte har några riktiga träningar tillsammans som jas-lag. Laget plockas ihop från Skälby, Rönnby allsvenskan och Rönnby F06/07. Men vi har pratat en del taktik inför matchen, kanske främst i försvaret, för att komma så förberedda som möjligt. Samt hur vi skulle kunna göra det så svårt som möjligt för Hagfors att möta oss, både i anfall och försvar. Vilket vi lyckades mycket bra med.

Just Hagfors. Hur gick tankarna inför kring matchbild osv?  I grundserien så gick Hagfors obesegrade över oss. De vann ena matchen med 0-2 och andra matchen med 2-3. Vi visste att de är mycket farliga i anfall, främst med deras diagonalare över till bortre stolpe, men också att de gärna bågar in från vänsterkanten. Vi tog givetvis med oss detta inför denna match och analyserade vad vi skulle kunna göra för att hindra Hagfors från att kunna göra just detta. Vi gör det mycket bra och vi lyckas hålla de utanför oss till stor del i deras anfall.

Det var dock gästerna som fick bäst träff i period ett och hade en 0-3 ledning med sig inför pausen. – Vi gick in i periodpausen med en väldigt bra känsla. Vi hade lyckats bra med att hålla de utanför oss och gjort tre mål, det kändes självklart bra och vi gick in i andra perioden med lagom med självförtroende. Men självklart var inget klart efter en period, Hagfors var ju precis lika sugna som oss på att göra mål och vinna matchen.

Resultatmässigt blev det jämnare i period två då lagen stod för varsitt mål, men det gav fortfarande Rönny/Skälby en 1-4 ledning inför period tre. –  Det blir 1-1 i andra perioden och vi producerar inte lika många mål framåt i andra perioden som i första. Men vi är fortfarande mycket nöjda med försvaret och att vi fortsätter hålla  de utanför oss. Vi har också en otroligt bra målvakt, Nellie Vedin, som gör en grym insats och räddar oss i många lägen. Kan inte skottstatistiken utantill i denna period men har för mig att Hagfors har mer skott på mål än oss i andra perioden.

Ni går upp till 1-6 halvvägs in. När börjar man känna sig ”säker”? – Vi kände oss aldrig säkra, förrän slutsignalen gick. Det var ju trots allt ett play-off mellan två mycket taggade lag och vi har ju varit med förut där en match kunnat vända på 5 min. Men när vi ledde med 6-1 så tog vi lite det säkra före det osäkra och backade hem något steg. Just för att säkra hemåt, men sen för att kunna gå på deras misstag. Fick vi chansen så skulle vi sätta dit den igen!

Till sist lyckades man följa sin gameplan matchen igenom och vinna med 3-7 och därmed säkra en plats på Innebandyfesten där Rönnby flera gånger om deltagit förut med andra kullar. Nu finns det mycket att ta med sig från den här segern. – Att vi fortsätter att spela hela matchen med bra tryck, spring i benen och rörelse. Vi slutar liksom aldrig kämpa och slappnar aldrig av. Jag tror det är mycket viktigt att vi tar med oss det hela vägen till innebandyfesten, för oavsett om man leder eller ligger under så är matchen aldrig klar förrän slutsignalen går. Vi går in med inställningen om att varje period är 0-0 och att varje period är minst lika viktig för att vinna matchen. Alla täckta skott, alla gjorda mål, alla brutna passningar är avgörande under sådana här matcher. Det tar vi med oss framöver.

Drygt tre veckor till Innebandyfesten. Vad ser du att ni behöver jobba med fram tills dess? – Fram tills dess så kommer vi att ha några träningar tillsammans för att kunna slipa på vissa smådetaljer. Vi kommer nog träna en del på att sätta femmorna som det är tänkt att vi ska spela i, eftersom det inte är något vi haft tillfälle till att göra tidigare under säsongen.