JAS-bloggen
Inför match

H2H med Wallberg/Carlsson: ”Bär upp hela Pixbos lag”

Sista H2H intervjun inför den fullspäckade söndagen finner vi från matchen mellan Pixbo och Landvetter.

De två Göteborgslagen brukar oftast ha tuffa matcher lagen emellan och så lär det bli även idag. Linnea Wallberg i Pixbo och Amanda Carlsson i Landvetter säger såhär inför.

Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Linnea: Gruppspelet slutade inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi tappar många onödiga poäng där framförallt inställningen och effektiviteten har varit dålig. Men samtidigt har vi plockat fram några av våra bästa sidor i de tuffare matcherna och har därför vunnit många toppmatcher. Sett till hela tabellen tycker jag inte det skett någon jätteskräll mer än att Partille tog sig till playoff vilket jag inte trodde de skulle göra.

Amanda: Vi är ju ett lag där många spelat i JAS länge och det tycker jag märkts i många matcher där vi har en rutin som många motståndare saknar. Jag hade skadeproblem i höstas så jag missade tyvärr en del matcher och speltid då men nu på våren har det varit många roliga matcher.

Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?

Linnea: Vi har tränat på som vanligt och lagt in extra träningar för att spela ihop oss som lag samt slipat på detaljer som vi tror kan vara avgörande. Vi ska även ha internmatch nu i veckan.

Amanda: Vi har haft fokus på att vinna vår seniorserie och jag och några av oss har lagt mycket tid på att förbereda oss för USM där vi spelade med vårt F16-lag. Men vi har tränat på bra tycker jag.

Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?

Linnea: Det har varit två väldigt jämna matcher där det hade kunnat sluta hur som helst. Matcherna mot Landvetter är alltid de roligaste och tuffaste på säsongen och det är alltid marginalerna som avgör i de matcherna. I slutändan har marginalerna varit på våran sida och därmed resultatet.

Amanda: Lagen kan varandra bra och det har varit två mycket intensiva matcher där vi i Landvetter som vanligt velat spela offensiv innebandy och haft mest boll och Pixbo försvarat sig stenhårt med alla fem tjejer på planen och utnyttjat våra misstag. Deras målvakt Hanna Hanselius bär upp hela Pixbos lag. Hon har storspelat i båda matcherna mot oss och varit den som räddat sitt lag i många lägen.

Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?

Linnea: Jag tror att det, som vanligt, kommer bli en match med mycket fart och känslor! Som jag nämnde tidigare är matcherna där vi möter Landvetter höjdpunkten i serien och att få mötas i ett playoff gör att det kommer bli ännu mer känslor inblandat. Jag tror att det är det laget som är bäst på att hålla huvudet kallt och som är effektiva med målskyttet som kommer gå segrande ur matchen!

Amanda: Jag tror på en liknande matchbild som i seriematcherna. Väldigt mycket hänger just på att Hanna i Pixbos mål är lika bra som hon brukar vara. Är hon bra och räddar utespelarnas misstag som vanligt mot oss så är de jättesvåra att slå. För oss handlar det nog mer om att få målskyttet att lossna. I serien gör vi nästan 7 mål per match men mot Pixbo har det bara blivit 3 mål för oss på 2 matcher.

Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?

Linnea: Jag tror stenhårt på att våran målvakt Hanna kommer stå för en rad svettiga räddningar! Hon brukar vara som bäst när det gäller som mest. Sen tror jag också att Axina kommer göra många fina dragningar, passningar och även något mål!

Amanda: Jag tror att Ebba Wangerås kan göra något oväntat för att hon känner till spelarna sedan sin tid i Pixbo. Men vi har många bra spelare och målskyttar och det är dags att några av oss får utdelning.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar