JAS-bloggen
Inför match

H2H med Ulriksson/Jajke: ”Har inte fått det att stämma i de två matcherna”

Under söndagen är det derby på agendan i Uppsala när Storvreta tar emot Hagunda i playoff 1.

Till vår hjälp har vi Storvretas Rebecka Ulriksson och Hagundas Lisa Jajke som säger såhär inför matchen. 

Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Rebecka: Vi har haft en bra säsong med många bra genomförda matcher. Denna säsong har vi spelat i tre olika serier vilket har inneburit att vi haft intensiva matchperioder med sämre genomförda prestationer. Vårt huvudfokus har varit på JAS hela året och vi är nöjda med en andraplats i tabellen.

Lisa: Jag tycker att vi har kämpat på bra i gruppspelet och fick en bra start. Sedan gick det lite knackigt mot slutet men vi tog oss ändå till en tredjeplats och playoff vilket vi är nöjda med.

Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?

Rebecka: Jag skulle säga att vi jobbat under hela säsongen för att vara så förbereda som möjligt inför söndagens playoff. Vi har framförallt jobbat stenhårt med fysiken och har nu inför de sista veckorna jobbat med detaljer i vårt grundspel.

Lisa: Sedan den sista jas matchen har vi 05or i Hagunda endast fokuserat på innebandyfesten i flickor 16 som vi spelade i helgen. Nu i veckan har vi lagt stort fokus på helgens playoff match och jobba på vårt spel inför den.

Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?

Rebecka: Hagunda är alltid ett roligt lag att möta då de bjuder upp till match med bra fart. De två matcherna i seriespelet har vi i laget slitit för varandra vilket vi även ska göra på söndag!

Lisa: Storvreta är ett riktigt bra lag som vi haft tufft mot i år. Viljan har funnits där men vi har inte fått det att stämma i de två matcherna och därför gick det inte våran väg. Men vi är riktigt revanschsugna till helgen.

Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?

Rebecka: Jag tror och hoppas att de blir en match med mycket bra fart och hårda närkamper. För oss blir det viktigt att sätta försvarsspelet samt slita för varandra i varje byte för att ta platsen till innebandyfesten.

Lisa: Jag tror det blir en jämn match eftersom vi i Hagunda kommer med en bra känsla efter bronset i USM i helgen. Jag tror det blir mycket fart och närkamper då båda lagen vill ta platsen till innebandyfesten. För att vi i Hagunda ska vinna matchen gäller det att vi sätter försvarsspelet, får upp farten och tar vara på våra målchanser.

Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?

Rebecka: Jag tror att Ida Molin kommer att vara en av våra nyckelspelare, men hela laget kommer att jobba stenhårt för varandra på söndagens playoff match!

Lisa: Hela laget kommer ge allt i den här matchen men jag tror speciellt att Emma Dalbom kommer kliva fram på söndag!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar