JAS-bloggen
Inför match

H2H med Svensson/Holgersson: ”Kommer synas i protokollet”

Jönköping tog till sist en förstaplats i sin grupp och kommer därmed ställas mot Fröjered på hemmaplan under söndagen.

Jönköpings Thea Svensson och Fröjereds Cornelia Holgersson säger såhär inför matchen som stundar. 

Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Thea: Ett gruppspel som vi är nöjda med, vi kniper förstaplatsen i tabellen och det var vårt mål i början av säsongen. Vi förlorar endast en match och det är en match där vi inte är påkopplade från start och inte gör en särkilt bra insats. Det ska bli riktigt kul att få spela slutspel nu när vi kommer från en stark genomförd säsong.

Cornelia: Efter de förutsättningar vi haft under säsongen där vi kommit till matcher med få spelare samt svårt att hitta målvakt tycker vi att säsongens resultat sett bra ut. Vi har stått upp bra mot alla motstånd, och alltid gjort allt för varandra!

Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?

Thea: Vi har tränat mycket på detaljerna i anfallet för att kunna hitta våra lägen och göra fler mål än dem. Om man kollar på antalet mål i uppställt försvar är inte det våran svaghet, däremot måste vi bli mer noggranna på mittplan.

Cornelia: Vi har tränat på som vanligt tillsammans med damlaget och finslipat på detaljer i spelet som kommer vara viktigt inför matchen.

Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?

Thea: Två spännande matcher där vi lyckas knipa 2/2 vinster. I första matchen gör vi en bra insats, däremot är vi lite ojämna i andra mötet. Vi har en duktig Mira Markström som bidrar med mycket och hon lyckas sätta in det avgörande målet i tredje perioden. Fröjered får en del chanser i slutminuterna men Tova Alderhammar storspelar i målet.

Cornelia: Det har varit mycket jämna matcher, vilket alltid är roligt att spela. Båda lagen har stått upp på ett bra sätt vilket resulterat i ganska få mål, dock lyckades JIK dra det längsta strået.

Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?

Thea: Det kommer bli en jämn match där matchbilden kommer likna de två tidigare matcher. Väldigt tajta där båda lagen inte har råd med några misstag då både vi och Fröjered har en del starka spelare.

Cornelia: Om vi ser till de tidigare matcherna kommer matchbilden förmodligen se liknande ut. Det är kamp om bollen i alla lägen och de är i dem sista minuterna matchen kommer att avgöras!

Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?

Thea: Mira Markström är en viktig spelare som definitivt kommer synas i protokollet, jag tror även att Nelly Flodin kommer vara en nyckelspelare som kommer att skapa många chanser framåt.

Cornelia: I en sådan här match är det hela laget som kommer att kliva fram. Vi har en hel del vassa spelare, men vår lagmoral och sammanhållning tar över och det är därifrån vår energi och spelidé utformar sig.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar