JAS-bloggen
Inför match

H2H med Schalin/Rönnberg: ”Alla kan kliva fram när det behövs”

Vi vänder blickarna mot Stockholm där vi finner en match under söndagen som kommer spelas mellan Täby och Hässelby.
Täby som vann gruppen lär ha ett visst favoritskap där Sara Schalin hjälper oss att svara. Från Hässelby så är det Julia Rönnberg som hjälpt till. 
Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Sara: Gruppspelet kändes bra. Det innehöll väldigt olika matchbilder där vissa matcher var jämnare än andra. Bra att få spela matcher med olika motstånd.
 
Julia: Ett riktigt kul gruppspel med spännande matcher! Jag känner att vårt lag och många spelare har tagit ett stort kliv denna säsong och vi har haft många bra matcher.
Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?
Sara: Utöver JAS-serien spelar vi i väldigt många olika serier. Tex spelar en del D1 serien som vi nu har kval i nu och några i D2 där det också är kval. Även fast det var ett tag sedan sista matchen i JAS-serien har vi hållt igång i olika serier. Sedan har vi träningsmatch idag (spelades under veckan) mot Tullinge där vi kan gnugga på de sista.
Julia: Vi har tränat på som vi brukar och försökt spela ihop oss inför play-off. Sen har det också varit viktigt att bygga upp ett självförtroende och ett taggat lag inför matchen.
Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?
Sara: Det var två jämna matcher där båda lagen hade sina lägen, men det gäller att sätta de lägen man får. Ibland speglar inte resultatet matchbilden men det är bara att köra på!
Julia: Det är alltid kul att möta Täby då de är ett spelskickligt lag med riktigt duktiga spelare. Båda matcherna har varit utmanade men trots det tycker jag att vi har kunnat stå upp bra mot laget, vilket syns i resultatet från främst första matchen.
Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?
Sara: Båda lagen kommer vara på tårna och kämpa. Som många andra matcher gäller det att vara effektiva och hjälpa varandra. Även fast det är en viktig match gäller det att hålla sig till sin spelidé och lita på den, då brukar det gå bra;)
Julia: Eftersom Täby är ett så starkt lag med farliga anfall tror jag ett bra försvar är en av de viktigaste delarna för att kunna ta hem en vinst i den här matchen. Sen är inställningen självklart också en nyckel för att orka genom hela matchen.
 
Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?
Sara: Det gäller att alla i laget gör sin del, det är trots allt en lagsport där varje spelare har en viktig roll. Vi har en bra bredd i laget där alla kan kliva fram när det behövs. Sen går det inte att undgå målsnittet från Adna och Adla, och Smilla Klareus otroliga bössa, men det återstår att se!

Julia: I denna match tror jag att de starkaste spelarna kommer vara målgörare, så bland annat Ellen Fesshaie, Miranda Jansson och Emelie Pettersson som levererat många poäng denna säsong. Sen går det inte att glömma vår fantastiska målvakt Matilda Jennersjö som varit enormt viktig för laget.
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar