JAS-bloggen
Inför match

H2H med Lindqvist/Sigvardsson: ”Det blir många minuter på egen planhalva”

Nästa match ut att snacka upp under söndagen är den mellan Lund och Träslövsläge som spelade i H-gruppen den gångna säsongen.

Lund som vann gruppen står som hemmalag och ställs alltså mot Träslövsläge från Halland. Chanel Lindqvist från Lund och Maja Sigvardsson från Träslövsläge säger såhär inför. 

Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Chanel: Gruppspelet var väldigt roligt med många jämna matcher och även bra motstånd. Hela laget har sett framemot playoff så det känns väldigt spännande.

Maja: Vår målsättning inför säsongen var att ta oss till föreningens första Playoff i JAS och det har vi lyckats med! Lund och Växjö har varit de lagen som varit de svåraste matcherna för oss, men lärorika. Matcherna mot Warberg och CL98 har varit väldigt jämna, kunde slutat hur som helst. I slutet har det varit väldigt många matcher på kort tid p.g.a. covid, det har inte gynnat oss.

Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?

Chanel: Ja vi har först och främst börjat träna fler gånger i veckan än förut. Sedan har vi även haft lite teambuilding för att stärka lagsammanhållningen.

Maja: De yngre tjejerna har förberett sig inför USM som de spelade förra helgen och gjorde det riktigt bra, vi andra har tränat på som vanligt med lite mer fokus på fys och detaljer. Vi har haft ett väldigt lyckat år och vi tror på det vi gör, vi har ett ungt lag och utvecklas hela tiden.

Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?

Chanel: Träslövläge är väldigt skickliga försvarsmässigt och även ett lag som är skickliga på kontringar så det har gett oss lite problem i de matcherna de har även väldigt stora och starka spelare vilket gör dem till ett jobbigt lag att möta.

Maja: I båda matcherna har Lund ägt mycket boll och varit bättre än oss. Vi har haft svårt att få igång vårt spel, inte våra bästa matcher i serien.

Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?

Chanel: Jag hoppas på att det blir en match med högt tempo där båda lag trycker på bra och jag hoppas även på mycket mål.

Maja: Tror att matchbilden blir lik tidigare matcher, Lund kommer äga mycket boll. Det blir många minuter på egen planhalva. Vi behöver vara smarta, det finns svagheter även hos Lund.

Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?

Chanel: Jag tycker att båda lag har väldigt bra spelare så tror det kommer handla mycket om vilja, men om jag ska nämna någon från vårt lag så skulle jag säga Linnea Pfeffier som är en spelare som är väldigt skicklig både defensivt och offensivt.

Maja: Vi är ett lag där alla alltid hjälps åt och kämpar för varandra. Ingen viker ner sig och tillsammans med hårt arbete strävar vi efter toppen. Men Maja Skoglund, vår målvakt gör alltid det där lilla extra jobbet som lyfter upp laget. Därför tror jag även denna gång att hon kommer vara den som kliver fram i matchen. Hon visar gång på gång sin skicklighet i målet och är en stark spelare för oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar