JAS-bloggen
Inför match

H2H med Hultquist/Rönnmark: ”Sist träffade vi rätt på dem”

En match som smäller högt i playoff 2 är den mellan Falun och Storvreta, där det rödklädda laget från Uppsala kanske överraskad något i första rundan med att besegra Sirius.

Faluns Viktor Hultquist och Storvretas Johannes Rönnmark säger såhär inför matchen som spelas under söndagen. 

Ni kommer in i PO2 med en match i ryggen. Vad säger ni om den första matchen ni gjorde?

Viktor: Man var väl lite nojig innan matchen men vi tog kommandot direkt och efter det så hade inte Gävle någonting att säga till om. Blev en rätt komfortabel vinst tillslut ändå med 11-1.

Johannes: Det var en match där vi som lag och grupp tog ett stort steg och skapade en bra känsla inför denna PO2 matchen. Där vi mot Sirius visade att vi är ett bättre lag och att när vi ger 110 % varje sekund och äger varje centimeter ute på plan så är vi svårslagna. Vilket vi nu ska jobba vidare på.

Det är ju drygt två veckor första matchen och denna? Vad har ni lagt fokus på emellan?

Viktor: Vi har inte riktigt lagt något fokus på JAS eftersom vi haft kval med H1 samtidigt så det är väl det vi har fokuserat mest på men jag skulle säga att det är en rätt bra uppladdning inför JAS ändå. Man märker i laget att det är slutspel och vi känns redo för uppgiften.

Johannes: Vi har lagt focus på att fortsätta bygga vidare på vårt spel och den goda känslan vi skapat. Men även kollat igenom de senaste matcherna mot Falun för att se vad vi ska göra för att gå vinnande ur denna fight.

Om vi ser till denna matchen. Vad tror ni om matchbild och utseende på den?

Viktor: Sist så träffade vi rätt på Storvreta och lyckades vinna med 12-2 men det är en helt annan match nu men så länge vi sköter oss som vi ska så tror jag att vi kommer lösa det. Jag tror det kommer bli en tuff match och jag tror inte Vreta har lust att torska mot oss igen så jag tror absolut man kan förvänta sig en mycket jämnare match än sist.

Johannes: Både vi och Falun är lag som gillar att ha bollen och ha långa anfall på sina motståndare så matchbilden kommer nog vara att båda lagen krigar om att få styra och ställa väldigt tidigt i matchen där det kommer skapa en fysisk och rolig match att både kolla på och spela.

För er egen del. Vilka nycklar ser ni att ni behöver träffa för att gå vidare?

Viktor: Jag tror att vi måste ta tag i det direkt för att vi ska undvika en chans att förlora. Jag tror vi behöver göra som sist och bara stämpla in direkt och inte ge dem nå andrum. Det vi skulle kunna förlora på är om vi får för oss att vi inte behöver ge 100% hela tiden för Vreta är ett bra lag och då kommer de ta vara på det.

Johannes: Vi behöver gå in i matchen väldigt ödmjuka inför uppgiften men samtidigt inte visa någon respekt, vi är här för samma anledning som Falun men att vi är hungrigare ska vi visa där ute på planen. Mycket handlar bara om att visa på planen att man vill vinna och hela tiden vinna varje duell.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar