JAS-bloggen
Inför match

H2H med Forsman/Berg: ”Ingen i hela Sverige gillar den hallen”

Under söndagen smäller det rejält och flertalet matcher kommer snackas upp här inför. En av dem är den mellan Farsta och Huddinge som gör upp om en plats på Innebandyfesten.

Här är det Farstas William Forsman Eklund och Huddinges Viktor Berg som säger såhär drygt 1,5 dygn före matchen. 

Ni kommer in i PO2 med en match i ryggen. Vad säger ni om den första matchen ni gjorde?

William: Jag tycker att vi gör en bra match. Vi vet att TT är bra på att försvara så vi ville gärna få in ett par bollar i början, vilket vi gör. I slutet av första gör TT 2 mål och reducerar till 3-2 efter första perioden. Vi får sedan in några bollar tidigt i andra och kan sedan spela av matchen med lugn och ro.

Viktor: Matchen mot DIF utspelade väll sig lite som förväntat. De står upp bra till en början och gör det svårt för oss. Men sen vänder vi och vinner matchen ganska bekvämt tack vare vår stora och breda trupp.

Det är ju drygt två veckor första matchen och denna? Vad har ni lagt fokus på emellan?

William: Om jag ska vara helt ärlig så har vi inte fokuserat på något under den tid som har varit. Vi ska ha en samlad träning i veckan där vi troligtvis kommer fokusera på de saker som behövs. Men annars borde vi veta vad vi ska göra för att slå Huddinge. Så det är upp till oss om vi gör det eller ej.

Viktor: Inget speciellt. Vi fokuserar mest på oss och inte så mycket på Farsta.

Om vi ser till denna matchen. Vad tror ni om matchbild och utseende på den?

William: Jag tror att de kommer bli en riktigt rolig match, det är dessa matcher man spelar en hel grundserie för. Jag tycker att i många avgörande matcher tar det ett tag för lag att komma igång, men i denna match tror jag de kommer vara full fart från början och det kommer vara väldigt spännande genom hela matchen. Hoppas det också blir lite hets och att de smäller på lite i närkamperna.

Viktor: Borta mot Farsta på parketten talar väl lite för sig självt, varken en rolig eller enkel uppgift. Men matchbilden kan man nog förvänta sig vara lite lik förra matchen. Fram och tillbaka, men att Huddinge drar det längsta strået. Vi är ju flera i laget som älskar matcher som denna.

För er egen del. Vilka nycklar ser ni att ni behöver träffa för att gå vidare?

William: Hemmamatch, Farstahallen 1. Ingen i hela Sverige gillar den hallen. Vi ska använda det till en fördel. För egen del hoppas jag att kunna hjälpa till med mycket energi och en stabilitet i både offensiven och defensiven. Sen kan man alltid hoppas på att man gör något mål eller assist också!

Viktor: Solnas hemmaborg Råstapark erbjuder ju en fin möjlighet att öva upp sig inför parketten. Så det finns inga ursäkter att inte leverera på söndag. Men jag ska försöka bidra med det jag kan, peta in något mål och sätta upp kompisarna i bra lägen. Oavsett ska det bli en kul match att spela.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar