Säkrade en plats på Festen: ”Dalen blev stressade och trötta”

Under torsdagskvällen spelades två matcher i DJ-playoff, båda två uppe i Norrland där fyra lag från A-gruppen tillslut skulle bli två som tog sig till Innebandyfesten.

Ett av lagen som kom till spel var Örnsköldsvik som tog en tredjeplats i A-gruppen till sist. – Roliga och jämna matcher med tufft motstånd, extra kul med några derbyn på hemmaplan, säger Alba Thelin till bloggen.

Sista matchen i gruppen var ett derby mot det andra Ö-viklaget där man därefter haft drygt två veckor att ladda upp. – Fokuset efter sista matchen i JAS har framför allt legat på intensitet i spelet och mer effektiva avslut på mål. Laget har även fokuserat på att försöka hålla en peppande och rolig stämning.

Man skulle ställas mot Dalen som tog plats nummer två i gruppen bakom RIG. Ett lag man alltså mött två gånger i gruppspelet där man förlorat. – De två tidigare matcherna mot Dalen har varit jämna och tuffa och tyvärr slutat i uddamålsförlust för vår del. De matcherna har inte varit våra bästa, vi kände att vi hade mer att ge denna match. Vi var beredd på en tuff match den här gången med mycket tempo.

Efter en 0-1 ledning efter period ett så kunde man i period två rycka ordentligt till hela 0-6. – Inför period två tycker jag att vi fortsätter att ha ett högt presspel och tålamod som gör Dalen stressade och trötta, vilket leder till att vi kommer högre upp i anfall och sätter våra lägen. Vi höll även peppen uppe som bidrog mycket.

Period tre blev mer av en bevakning. Även om Dalen reducerade så vann till sist Örnsköldsvik bekvämt utan att det blev särskilt dramatiskt. – Vi försökte att fortsätta fokusera på vårt spel och hålla ett lugn inom laget. Vi tryckte även på att minimera misstagen rulla mer boll inom laget.

Vad tycker du ni kan ta med er från matchen?

– Jag tycker att vi har en bra pepp som får tjejerna att fortsätta tugga på och hålla  en hög press. Vi vågar även skjuta i obekväma situationer och rulla boll i stort sett hela matchen. Rolig match där jag tycker alla presterar på en bra nivå.

Totalt 16 lag kommer kvalificera sig för Innebandyfesten. Vad tror du om era chanser där? – Spelar vi som vi gjorde idag mot Dalen tror jag att vi har goda chanser i slutspelet. Vi är förbereda på tuffa ,men roliga matcher och ser fram emot att avsluta denna säsong på ett bra sätt tillsammans.