JAS-bloggen
Okategoriserade

H2H med Eurén/Appelkvist: ”Var ont om värdemätare i gruppen”

Upplägget har varit speciellt för lagen i H1 och H2-gruppen som först nu gör sin första playoffmatch. Två av lagen är Pixbo och Kungälv som kommer ställas mot varandra.

Pixbo som vann H2-gruppen står som hemmalag mot tvåan i H1-gruppen, nämligen Kungälv. Gustav Eurén från Pixbo och Kungälvs Simon Appelkvist säger såhär inför matchen. 

Om vi kollar bakåt så är gruppspelet avverkat. Vad tycker ni om det genomförda gruppspel?

Gustav: Godkänt men inte mycket mer än så. Vi inleder säsongen riktigt svagt och gör två väldigt svaga matcher. Det blir lite som en väckarklocka för oss och vi har växt en hel del som lag under resten av säsongen. Även fast det var generellt ganska låg klass i vår grupp gör vi det bra när vi möter bra motstånd.

Simon: Jag tycker vi inleder säsongen ganska svagt vår första match är en förlust. Men därefter tycker jag vi vinner dem matcherna vi ska vinna. Men vi förlorar också matcher vi ska kunna prestera bättre i. Summering av de så gör vi ändå ett klart godkänt gruppspel.

Ert upplägg var ju speciellt sett till grupperna. Hur tyckte ni att det upplägget funkade?

Gustav: Att möta fler olika lag är såklart kul men jag tycker att det är konstigt att vi som går direkt till play-off 2 får en till chans i play-off 3 där man, om jag har förstått det rätt, kan förlora igen och ändå gå till festen som bästa förlorare.

Simon: Jag tycker de är kul att vi får möta lag från båda grupperna, men det som är dåligt är väll att man får möta lagen i sin serie två gånger men i den andra serien en gång. Annars tycker jag det har funkat bra med hur upplägget har varit.

Alla andra lag har spelat ett playoff. Är det bara fördelar att stå över första rundan?

Gustav: Självklart finns det nackdelar med att stå över första rundan också. Som sagt var det ont om värdemätare i gruppen och ju tidigare man vänjer sig vid att möta bra motstånd desto större är chansen att ta hem guldet.

Simon: Jag tror det är en fördel och nackdel men det som är dåligt är väll att man inte kanske som lag kommer upp i sin bästa form gällande att möta dem bästa motstånden.

Om vi ser till den här matchen – hur har ni tränat för att vara redo inför?

Gustav: Vi har lagt mer och mer träningstid med jas-laget där vi fokuserat mycket på att sätta försvarsspelet. Vi har också lagt mycket fokus på detaljer och på att spela ihop femmorna.

Simon: Vi har tränat på mycket smågrejer. Vi har även haft en träningsmatch för att kolla om det funkar i femmorna. Vi är väl förberedda inför denna match.

Om ni ser till matchen. Vad tror ni om matchbild och hur kommer den se ut?

Gustav: Jag tror det blir en rolig match med två anfallsglada lag där vi kommer styra spelet och äga mycket boll medan Kungälv kommer gå mer på kontringar.

Simon: Jag tror det kommer vara en jämn och bra match med mycket känslor. Båda lagen vill gå till festen och det kommer märkas ute på planen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar