JAS-bloggen
Intervjuer

Här är chansen att ta nästa steg i karriären: ”Miljöombyte eller äventyr utomlands”

Sedan 2014 har JACT Management agerat rådgivare åt flertalet stora profiler inom vår idrott. Vi finner spelare som Anna Wijk, Alexander Galante Carlström, Hampus Ahrén och Ellen Bäckstedt har alla nyttjat hjälpen i sina karriärsval och på senaste åren har det även blivit en vana att sistaårseleverna på RIG involverar JACT när man ska göra sitt framtida klubbval.

Utöver just de här fallen så finns även JACT Prospect session där man sett ett behov av att bredda spelarbanken sett till hur behoven sett ut från klubbar runtom i Sverige, men även utanför landets gränser. – En möjlighet att på plats få visa upp sina kvalitéer för spelare som till vardags inte återfinns i våra högsta seriesystem, säger en av grundarna, Jonas Thomsson.

Första upplagan hölls för cirka tre år sedan och nu är det dags igen i samband med SM-finalerna i slutet av april där drygt 70 spelare, fördelat på killar och tjejer kan få möjligheten att hitta nya äventyr på nationellt och internationellt genom JACTs nätverk idag. Upplägget är satt så att du under två dagar och internmatcher får chansen att visa dig och dina egenskaper – både på och utanför planen Vilka tycker du borde ta chansen att söka? –  Oj, bred fråga som förklaras enklast att spelare som idag är i början på sin karriär, som ni nämnde att vi hjälper många RIGare så har vi börjat få fler och fler sistaårselever på gymnasiet – så den målgruppen känns given. Den andra samlar upp resten, det vill säga spelaren som inte nått SSL men som brinner för sin innebandy – dessa vill vi hjälpa på traven om dom kört fast, antingen med ett miljöombyte inom landet eller om man ska hitta ett äventyr utomlands.  Sammanfattningsvis vill vi beskriva kampen med ett ord – ”Möjligheter”.

Det finns vissa ”regler” eller ”krav” för att deltaga som behöver tillgodoses innan man kan närvara. –  Yes det stämmer, campen är gjord för spelare som vill ha möjligheten, det handlar inte om att vi ska ”stjäla” spelare från klubbar – det är deras chans som kan matchas med våra kontakter och möjligheter. Så antingen ska man vara avtalslös för nästkommande säsong eller om man har godkänt från sin klubb att närvara.

– Så tveka inte att följa oss på Instagram @jact.eu och där kan ni skicka direkt DM om ni vill veta mer, campen kostar inget och man signar inte upp med oss, och vi måste inte signa upp med spelaren bara för att man är på campen – utan det är verkligen en chans och möjlighet att kanske hitta sitt nästa äventyr. Sen om det blir mer konkret intresse så tittar vi på ett samarbete efter det.

Hoppas vi ses, avslutar Jonas.

Besök hemsidan här 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar