JAS-bloggen
Inför match

H2H med Haevaker/Nordenhall: ”Karlstad får bära favoritskapet”

En match i playoff 2 som ser extra intressant ut är derbyt mellan Skoghall och Karlstad som spelas under fredagen.

Skoghall står som hemmalag efter sin imponerande seger mot Västerås i den första omgången. Oscar Haevaker från Skoghall och Erik Nordenhall från Karlstad säger såhär inför matchen. 

Ni kommer in i PO2 med en match i ryggen. Vad säger ni om den första matchen ni gjorde?

Oscar: Matchen mot Västerås var inledningsvis en match som vi visste att vi kunde vinna. Vi vann en av matcherna i serien rätt komfortabelt och hade relativt bra koll på hur deras spelidé var upplagd. Med de sagt så var det en match med många momentumsvängningar där dem i stora drag var det bollförande laget. Trots det fick de nog aldrig riktigt till det vilket öppnade upp för bland annat spelvändningar där vi var kliniska. Jag tror att det var därför vi drog det längsta strået.

Erik: En match där vi startar lite trögt, men efter deras ledningsmål steppar upp rejält. Vi är effektiva när vi får våra lägen och går upp i ledning. Försvarsspelet har varit våran främsta styrka genom säsongen och så var det även i denna matchen. Starkt av oss att stänga igen i tredje perioden och se till att vinna matchen.

Det är ju drygt två veckor första matchen och denna? Vad har ni lagt fokus på emellan?

Oscar: Vårt jas-lag har några få spelare i division 1 och huvuddelen i division 2, det har vart svårt att få till gemensamma träningar men vi har en ganska tydlig spelidé som vi följer. Med det sagt tycker jag det är ett relevant tillägg att vi i Skoghall har spelat mot grabbarna i Karlstad flera år nu och jag tror jag talar för båda lagen när jag säger att vi har koll på vilka de är och hur de vill spela och vice versa

Erik: Mycket fokus har lagts på att få upp farten i vårt spel, med träningar med hög fart och mycket tävling. Även slipat på både powerplay och boxplay. Sedan är det smådetaljer och fortsätta bygga på den bra känslan som vi har i laget.

Om vi ser till denna matchen. Vad tror ni om matchbild och utseende på den?

Oscar: Jag tror att Karlstad kommer att vara det bollförande laget som tar initiativ. Vi kommer säkert att stå och svettas en del i försvarsspelet för att slå på kontringar. Resultatmässigt hoppas jag på en jämn match men Karlstad får enligt mig bära favoritskapet.

Erik: Tror matchen kommer se ut som den gjort i de tidigare möten vi har haft med Skoghall. Jag tror vi kommer att styra matchen och äga bollinnehavet. Dem är bra defensivt och backar hem och vill göra det svårt för oss.

För er egen del. Vilka nycklar ser ni att ni behöver träffa för att gå vidare?

Oscar: Jag tror att vi måste sätta försvarsspelet, stänga den centrala zonen och äta skott i täck. Anfallsmässigt måste vi se till att vara kliniska, i en sån här match kommer vi inte ha råd med att missa en massa bra lägen. Samtidigt måste vi tro på våran spelidé och framförallt tro på att vi kan vinna.

Erik: Vi har en bra bredd i truppen och alla kedjor producerar så vi behöver hålla uppe farten och tro på det vi gör. Det gäller att sätta dit bollarna och göra jobbet så har vi alla möjligheter att ta oss till festen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar