JAS-bloggen
Inför match

H2H med Johansson/Rung: ”Haft en hel del stolpe ut”

Efter tisdagens inledande derby mellan Lerum-Partille så rullar det på. Under fredagen har vi ännu mer matcher igång.

En av dem är Karlstad-Västerås som spelade i en av de största grupperna iår. Till vår hjälp har vi Karlstads Ellen Johansson och Västerås Havanna Rung. 

Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Ellen: Spelmässigt kunde vi kanske varit snäppet vassare, men vi har ändå lyckats få med oss resultaten framför allt tack vare ett bra försvar med bra målvakter. Vi har också en jämn trupp med många olika målskyttar som kunnat avgöra matcherna. Vi är såklart väldigt nöjda med placeringen i tabellen.

Havanna: Gruppspelet har varit lite upp och ner med en hel del stolpe ut. I många matcher förtjänade vi ett par poäng till, men vi är glada över att vi tillslut lyckades ta oss till slutspel.

Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?

Ellen: Eftersom vårt JAS-lag är en mix av två trupper (div 1 och röd serie 1) har vi först nu kunnat börja träna tillsammans och börjat få ihop vårt spel. Våra 05:or och 06:or har också haft mycket fokus på sitt USM-slutspel.

Havanna: Inför slutspelet har vi främst matchtränat mot vårt allsvenska lag och spelat ihop våra femmor.

Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?

Ellen: Roliga och jämna matcher med bra fart. Västerås har haft ett riktigt fint spel och kommer bli tuffa att möta.

Havanna: Det har varit två väldigt tuffa och jämna matcher, en oavgjord och en uddamåls förlust. Roliga matcher med bra tempo så det kommer nog bli väldigt jämnt i playoffmatchen också.

Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?

Ellen: Jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match med högt tempo. Nycklarna i en sån här match är att alla i laget presterar på topp och att man går in med rätt inställning.

Havanna: Jag tror det blir en match med högt tempo och många målchanser för båda lagen. Karlstad vann serien och är ett riktigt bra lag. Så då blir nycklarna för oss ett bra försvarsspel och att vi sätter våra chanser.

Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?

Ellen: Svårt att säga på förhand då vi har många duktiga spelare, men måste jag säga någon skulle jag säga Saga Thorén och någon av våra duktiga målvakter.

Havanna: Vi har flera spelare som kan kliva fram i såna här matcher men jag tror på Ida Engbom. Vår kedja har verkligen fått till spelet bra på sistone.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar