JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ammenberg/Mattsson: ”Produktionen framåt som saknats”

Första matchen som spelas i runda playoff 2 för killarna är den mellan Linköping och Nykvarn som spelas under torsdagen.

Linköping kommer stå som hemmalag där vi har Jacob Ammenberg till hjälp, samt Nykvarns Kevin Matsson som säger såhär inför matchen som stundar. 

Ni kommer in i PO2 med en match i ryggen. Vad säger ni om den första matchen ni gjorde?

Jacob: Jo men jag tycker vi genomförde matchen på ett bra sätt, vi behövde vinna och gjorde det. Salem var en bra värdemätare trots resultatet och de satte oss på prov. Det var en kort period i andra perioden tror jag där vi gick ner oss lite och Salem tog över taktpinnen. I övrigt tycker jag det var en stabil insats och det var många som klev fram och visade på offensiva kvaliteter.

Kevin: Det var en jämn match som vi inte riktigt va där i första perioden, ju längre matchen gick desto mer tog vi över matchen minut för minut. Vi visade att vi är de bättre laget över en hel match.

Det är ju drygt två veckor första matchen och denna. Vad har ni lagt fokus på emellan?

Jacob: Det har inte varit några stora förändringar i jämförelse med tidigare veckor, men eftersom division 1 säsongen nu är över har vi mer kunnat fokusera på JAS-laget.

Kevin: Vi har fokuserat mycket på att verkligen vara med från start. Vi har haft mycket problem med det denna säsong, och mot ett lag som Linköping kommer det inte att fungera att bara va med i matchen i två perioder.

Om vi ser till denna matchen. Vad tror ni om matchbild och utseende på den?

Jacob: Vi hade en väldigt jämn och intensiv match senast borta mot Nykvarn där båda lagen förde fram och tillbaka. Jag hoppas och tror att vi kommer ha mer bollinnehav än då och mer kunna föra matchen. Nu vet vi vilket motstånd vi möter och vad som krävs av oss så jag hoppas att vi ska kunna kliva upp några nivåer.

Kevin: Svårt och säga hur den kommer se ut. Vi är två lag som båda vill styra spelet med boll och spela med högt tempo, men jag hoppas vi drar längsta strået och går till festen.

För er egen del. Vilka nycklar ser ni att ni behöver träffa för att gå vidare?

Jacob: Defensivt vet vi att vi är starka men i många fall är det produktionen framåt som saknas. Så med en bra offensiv tror jag vi kommer ta oss väldigt långt. Den inkluderar hela laget och för att få träff krävs mycket rörelse och kreativitet.

Kevin: Vi behöver sätta vårt försvar och minimera våra egna misstag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar