JAS-bloggen
Intervjuer

Spelade hem guldet till Karlstad: ”Gjorde det som ett lag genom hela turneringen”

I helgen var det dags för en rejäl Innebandyfest i Göteborg och främst då i Mölnlycke och Landvetter. Totalt 32 lag var på plats för att göra upp om två guldmedaljer i två olika klasser. Det var USM-16 klasserna som skulle avgöras som denna säsongen har ett nytt upplägg med betydligt fler lag på innebandyfesten samt att det är första gången som även tjejerna har detta upplägg.

Ett av lagen på plats var Karlstad som i det första steget enbart hade en match där man besegrade Hertzöga. Molly Wickström var inte med, men såg matchen från sidan. – Jag skulle säga att i kvalspelet var det vi som hade hela matchen. Vi ägde bollen mest och det var vi som förde matchen framåt till stor del. Hertzöga kom till vissa bra lägen, men vi var tajta bakåt och starka framåt. Hertzöga stod emot bra i försvaret men i andra perioden upplevde jag att vi fick till ett högre tempo vilket gjorde matchen, säger Wickström till bloggen.

Den kvalmatchen spelades för drygt två månader sedan och gav laget tid att förbereda sig inför Innebandyfesten. – Skulle väl säga att vi jobbat på flera olika saker. Powerplay, boxplay, taktiskt i anfallet, försvaret men såklart det man alltid behöver träna på, passningsövningar och skottövningar. Vi har tränat på, men framförallt nu senaste månaderna väldigt mycket matchspel då vi tränat en dag i veckan med Div 1 och en av träningarna då och då med resterande JAS tjejerna (04:orna).

I gruppen man lottades in i så skulle man möta Karlstad, Bele Barkarby och CL98. – Skulle säga att det var en ganska bra grupp. Nån match var som alltid roligare och jämnare än andra. Tycker att vi gör det vi ska och kämpar hela tiden. Även om spelet inte alltid stämde. Det är inte många lag som kan vinna över vår kämparglöd. Vilket man märkt denna helg. Roliga lag i en bra grupp som avgjordes i sista matcherna.

Två matcher spelades under fredagen som resulterade i full pott. Man började med att besegra Bele Barkarby med 1-4 innan man senare under kvällen slog Falun med 4-2. – Det var riktigt skönt, man kan ju inte få en bättre start på ett SM. Tycker att vi startade SM på ett mycket bra sätt och matchen mot Bele skulle jag säga att vi har under hela matchen. Det är vi som för det mesta styr och äger steget och vi gjorde det vi skulle göra.

– Falunmatchen sen däremot tappade vi lite, fick inte till det helt i anfallet, bollen ville inte alltid in och det studsade mycket för många. Men även fast spelet inte stämde så säger jag som förut att vår kämpar glöd är det inte många lag som kommer slå. När vi väl är taggade och kämpar då är vi riktigt starka.

Under lördagen blev det en gruppfinal mot CL98 där vinnaren skulle ta hem gruppen. I en tight match där Karlstad tog ledningen så kunde CL vända och vinna med 2-1. – Skulle säga att vi hade den matchen i helhet egentligen, men ibland studsar inte bollen med en utan mot en. De lyckades få in bollarna medan vi inte fick det, vi fick helt enkelt inte till det med målskyttet. Men vi kämpade och hade mycket lägen till en kvittering. Klart att det alltid är drygt med en förlust men vi visste vad vi behövde göra bättre, vi taggade snabbt om inför kvarten som vi redan var klara för efter matchen mot Falun som vi gick vinnande ur. Men som sagt vi tog förlusten som ett lag, vissa matcher går det inte lika bra som andra.

Andraplatsen gjorde att man lottades mot en gruppetta, nämligen Umeå Västra. Väl där skulle Karlstad visa sig starkast och till sist vinna med stabila 3-0. – Skulle säga att det var en bra match. En fartfylld match som vi går vinnande ur. Umeå står upp bra emot oss men skulle säga att vi tog vara på våra chanser och deras brister som de hade då och då. Det var en rolig match som alltid gick fram och tillbaka. De hade många fina lägen, men Isa räddade oss där många gånger. Vi var snabba i kontringarna och krigade på ända tills slutsignalen.

I semifinalen så mötte man Lockerud där mycket handlade om att få stopp på storstjärnan Ellen Lundin. Just Lundin var inblandad i Lockeruds två första mål innan Karlstad kunde stå för en stark vändning och till sist vinna med 3-2. – Jag tycker ändå vi börjar matchen ganska bra, vi gör några misstag och de tar tillvara på de. De tog ledningen i första perioden och det står 1-0 till lockerud inför tredje, men jag tycker att vi blir bättre och nättre. Vi växer in i matchen och ger oss aldrig. Synd att vi inte fick in bollen men som sagt vi vek aldrig ner oss. De gör sedan snabbt 2-0 i tredje, men där och då peppar vi igång varandra. Det går fort i innebandy och vad som kan hända, det märkte man i denna match. Tror att det är bytet direkt efter de gör mål som Heidi lyckas trycka in bollen efter en bra kamp framför mål. Vi får då upp vår energi och det står då 1-2.

– Vi fortsätter kriga på och snabbt därefter lyckas jag få in ett mål. Det va är egentligen inte ens meningen att vara ett skott utan bara lägga in den på mål till en forward, men bollen lyckades på något konstigt vis rulla in i mål. Fattade inte det förens domaren blåser för mål haha. Vi fick upp energin ännu mer och skulle nu mera säga att det var vi som styrde energin i matchen resterande av matchen. Juni gör sedan ett bra hemjobb mot deras back och jag kan sedan bryta, trampa framåt och bara sprätta dit den vid första stolpen. Då kan jag säga att energin i laget var på topp. Alla fortsatte köra och vi gav aldrig upp.

Finalen spelades mot Huddinge – vad sa ni inför den? – Vi sa det att det här är en SM-final nu ska vi gå ut och visa vilka vi är nu ska vi gå ut och verkligen visa vilka Karlstad F05 är. Samtidigt som vi skulle ha riktigt kul och njuta, men framförallt ge allt till 100% hela matchen. Alltid stötta, peppa och hjälpa varandra. Vi skulle helt enkelt göra det som ett lag vilket vi verkligen visade att vi gjorde. Sen såklart spela vårt spel och sätta fart på boll och ben.

Finalen skulle bli en målsnål historia där ställningen länge var 0-0, något som dock inte speglade matchbilden. Till sist kunde man vinna med 1-0 när målet föll relativt sent. – Tycker att vi går ut riktigt starkt i första och andra perioden. Vi har spelet och bollen men har otur med mycket ram träffar, vi lyckades helt enkelt inte få in bollen. Vi skulle lätt kunnat leda första perioden med minst 2-0. Sen går vi ner oss lite inför sista men vi kämpar till 100% genom hela matchen och lyckas till slut gå vinnande ur matchen.

Vad skulle du säga fäller avgörandet för er del om man ser över hela turneringen? – Som jag sagt tidigare, vår kämparglöd, vi ger oss aldrig. Som semin t.ex vi ligger under med 0-2 och vänder till 3-2 på 3 minuter. Det skulle jag säga är kämparglöd. Vi ger allt i med och motgång och även fast det inte alltid går som vi vill. Men sen också lagkänslan vi gjorde det som ett lag genom hela turneringen och stöttade alltid varandra. Sen får man ju inte glömma vårt spel där vi älskar att springa mycket

Är det någon spelare du vill lyfta fram efter helgen? – Skulle vilja lyfta hela laget men har några jag vill lyfta. Självklart vår stabila och grymma målvakt Isa Adolfsson hon gjorde en helt underbar turnering och jag tyckte att det var helt rätt att hon kom med i All star team , men även min back kollega Elin Wiktorsson. Tyckte hon jobbade på riktigt bra och gav aldrig upp. Lugn och trygg med bollen. Men även Emily Wilbourn, Sandra Cerwall och Heidi Eklund. De alla tre gjorde en riktigt bra turnering och gav alltid allt. De gjorde vad de skulle helt enkelt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar