JAS-bloggen
Inför match

H2H med Brydolf/Andersson: ”Skönt att motbevisa de som tippade serien på förhand”

I torsdags så tjuvstartades DJ-playoff och under tisdagen är det dags igen när Lerum och Partille drabbar samman.

Till vår hjälp har vi Lerums Emma Brydolf och Partilles Alicia Andersson som säger såhär inför matchen. 

Ett avverkat gruppspel – vad säger ni om det?

Emma: Skönt att kunna motbevisa de som tippade på hur serien skulle sluta på förhand. Serien började lite trevande för vår del, men när det väl gällde klev vi fram och gjorde jobbet.

Alicia: Det är klart att det inte är kul när säsongen slutar men tycker vi haft en bra säsong. Sedan att var vi tippade att komma i den nedre delen av serien och nu få chansen att kvala till festen är riktigt kul.

Ni har ju haft lite tid efter sista matchen att förbereda er. Hur har ni jobbat där?

Emma: Vi har tränat på som vanligt och även haft en lagaktivitet. Vi har tränat på sånt som kan komma att avgöra matchen.

Alicia: Vi har tittat på hur de spelar och hur vi ska försöka ta oss ur bland annat deras press och hur vi ska kunna etablera ett bra spel. Vi har även övat PP och BP. BP måste jag säga har varit riktigt bra under säsongen. PP finns det att öva på och vi har tagit tillfällena på de senaste träningarna att göra just det. Nu gäller det bara att gå från övning till verklighet och sätta det på matchen.

Ni har ju redan stött på varandra i gruppen två gånger om. Vad säger ni kort om de matcherna?

Emma: Det har varit två jämna matcher resultatmässigt. Vi har ägt mycket boll och haft tryck på deras planhalva medan dem mest har gått på kontringar.

Alicia: Tycker matcherna har varit ganska jämna, Lerum har kanske haft lite övertag men tycker vi stått upp bra. Vi har haft lite svårt att göra mål men hoppas att detta ändras på tisdag.

Om vi ser till den här viktiga matchen. Vad tror ni på för matchbild och vilka nycklar ser ni?

Emma: Jag tror matchbilden kommer vara ganska lik de tidigare matcherna. Mycket som står på spel där jag tror det mentala blir viktigt men även att vi tar många avslut med precision.

Alicia: Vi kommer in som underdogs men jag tror att ifall vi spelar som vi övat de senaste veckorna har vi en bra chans. Båda lagen är ju där för att vinna så det kommer bli en tuff match med snabbt spel. Att ta vara på kontringar tror jag kan hjälpa oss mycket i spelet och resultatet.

Till sist – vem kliver fram i en sån här viktig match?

Emma: Hela laget kommer bidra till att det går vägen, men Tilde Engqvist har vi tidigare sett vara het mot sin före detta klubb Partille.

Alicia: Vi är ett lag och därför är det viktigt att alla kliver fram i en sån här match för att vi ska lyckas. Skulle jag nämna något namn skulle det vara Saga. Hon är en stark och skicklig spelare som har avgjort för oss innan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar