JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Vestlin lyfter överraskningslaget: ”Har överraskat på ett positivt sätt”

En av de sista grupperna ut är C-gruppen, en grupp enbart beståendes av Stockholmslag.

Ett av lagen som kom till spel är Bele Barkarby som tillslut tog en tredjeplats i gruppen. – Efter en liten spretig start med många nya spelare tycker jag vi har kommit samman efter jul och spelat bra efter det, säger Lova Vestlin till bloggen.

Bakom sig hade man ett lag som Vestlin lyfter fram som gruppens positiva överraskning. – Hässelby har överraskat på ett positivt sätt då dem har lyckats få en kvalplats. Även om dem kanske inte har haft så mycket bollinnehav under matcherna så lyckas dem ändå sätta några kassar.

Laget som slutade på femteplats, sex poäng ifrån playoff är det laget som istället lyfts fram som en lite mer negativ överraskning. – Värmdö hade jag högre förväntningar på, då dem har varit riktigt bra under flera års tid.

En spelare lämnade Bele inför säsongen och gick till Åkersberga. Just denna gamla lagkamrat lyfter Vestlin fram som gruppens bästa nyförvärv den här säsongen. – Linnéa Hjelm är ett grym spelare som Ackers värvade inför denna säsong. Hon är en snabb spelare med grymma handleder. Dessutom måste jag nämna Cornelea Lundholm som kommer från våra egna 07or. För hennes unga ålder har hon en spelförståelse utan dess like och jag tror hon kan komma riktigt långt.

Beles tredjeplats gör att man ställs emot tuffa Åkersberga. I den andra matchen så kommer Täby ta emot Hässelby där Vestlin har klart för sig om utgången. – Utan att tveka så blir det Täby. Dem har ett väldigt stabilt lag med flera talangfulla spelare.

Vestlin som är född 2005 har två år kvar i JAS och vill se en förändring som dock ligger på hemmalagens ansvar. – Något som jag tycker borde förändras är att få mer tid på plan inför match för att kunna utföra en ordentligt uppvärmning. Anser att tiden på plan innan match minst ska ligga på 30 min.

Är det någon som överraskat positivt på dig? – Nathalie Gustafsson från Älvsjö är en fantastisk spelare med mycket fart och bra teknik. Förvånar mig att hon inte fått någon speltid i allsvenskan denna säsong.

Vilken är säsongens bästa match om du får tycka till? – Matchen mellan Täby och Bele när slutresultatet blev 2-2. Själv satt jag på sidan den matchen då jag hade en knäskada, men det var en intensiv och hetsig match vilket var väldigt kul att kolla på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar